A) Papio B) Macaca C) Cercopithecus D) Chlorocebus
A) Amèrica del Nord B) Àfrica C) Austràlia D) Àsia
A) Matinal B) Herada C) Còpia D) Grups
A) Són animals solitaris. B) Són herbívors. C) Són animals molt sociables. D) Són animals nocturns.
A) Reial B) Cabal C) Grup D) Tropa
A) 40-50 anys B) 20-30 anys C) 5-7 anys D) 10-15 anys
A) Construint tancats B) Mitjançant marques olfactives C) Col·locant estàtues de babuins D) Plantant arbres
A) 9 B) 5 C) 3 D) 7
A) Canins grans B) Pelatge brillant C) Envergadura D) Cua llarga
A) Primates B) Ocells C) Rèptils D) Insectes
A) Per atreure parelles B) Per cantar C) Per espantar depredadors D) Per emmagatzemar aliments
A) El mandril hamadria. B) El mandril chacma. C) El mandril de Guinea. D) El mandril oliva.
A) El babuí chacma. B) El babuí hamadria. C) El babuí Kinda. D) El babuí oliva.
A) Coiotes, guineus i mussols. B) Llops, óssos i àguiles. C) Tigres, taurons i serps. D) Cocodrils del Nil, lleopards, lleons i hienes.
A) Els babuins dormen en coves. B) Els babuins dormen en forats sota terra. C) Els babuins dormen en camps oberts. D) Els babuins dormen als arbres, o sobre penya-segats o roques elevades.
A) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament nou mesos. B) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament un any. C) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament tres mesos. D) Els babuïns tenen un període de gestació d'aproximadament sis mesos.
A) Almofades de les natges. B) Coixinets de pell. C) Callositats isquiàtiques. D) Almofades dèrmiques.
A) Homomorfisme sexual. B) Dimorfisme sexual. C) Monomorfisme sexual. D) Polimorfisme sexual.
A) El babuí oliva. B) El babuí chacma. C) El babuí de Kinda. D) El babuí hamadria.
A) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després de tenir descendència. B) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. C) Normalment, els mascles romanen al grup de naixement durant tota la seva vida. D) Normalment, els mascles abandonen el grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual.
A) La majoria de les femelles romanen al mateix grup durant tota la seva vida. B) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després d'arribar a la maduresa sexual. C) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement després de tenir descendència. D) La majoria de les femelles abandonen el seu grup de naixement abans d'arribar a la maduresa sexual.
A) Els babuins determinen les relacions de dominància mitjançant combats físics. B) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament alimentari. C) Els babuins poden determinar les relacions de dominància a través d'interaccions vocals. D) Els babuins determinen les relacions de dominància observant el comportament de neteja mútua.
A) La cobra africana de roca B) El búfal de l'Àfrica del Sud C) La serp negra (mamba negra) D) El cocodril del Nil
A) Ecosistema de Maasai Mara B) Ecosistema d'Amboseli C) Ecosistema del Serengeti D) Ecosistema de Tsavo
A) Aproximadament 300 grams B) Aproximadament 400 grams C) Aproximadament 500 grams D) Aproximadament 600 grams
A) Gripe B) Febre hemorràgica viral (Ebola) C) Ràbia D) Mycobacterium tuberculosis
A) Bebes individuals B) Bebes bessons C) Bebes quàdruples D) Bebes tríplices
A) Cercopitècids B) Hominids C) Pongínids D) Atelids
A) Musells llargs i semblants als dels gossos, amb dents canines afilades. B) Musells pelosos amb dents toves. C) Cara curta i plana, sense dents. D) Sense dents canines visibles.
A) Ulls B) Cos C) Cua D) Glotes
A) Herbes B) Rosegadors C) Fruits D) Murcièlags frugívors
A) Grups mixts B) Grups amb un únic mascle C) Grups només de femelles D) Pares aïllades
A) Ra B) Babi C) Osiris D) Anubis
A) Elecció de parella B) Aïllament dels grups C) Falta d'estructura social D) Absència de mascles
A) Escapar. B) Ignorar la lluita. C) Portar els nadons. D) Buscar ajuda de les femelles. |