A) Acinonyx jubatus B) Panthera leo C) Leptailurus serval D) Felis catus
A) Austràlia B) Àsia C) Àfrica D) Amèrica del Sud
A) Praderies B) Boscos plujosos C) Muntanyes D) D deserts
A) Lleons B) Cocodrils C) Àguiles D) Lops
A) 10-12 anys B) 5-7 anys C) 20-25 anys D) 15-18 anys
A) Patas llargues B) Cua curta C) Orelles petites D) Ungles toves
A) Matriu B) Colònia C) Grup D) Solitaris
A) 8-10 B) 5-7 C) 1 D) 2-4
A) De mena poc preocupant B) Vulnerable C) En perill D) En perill crític
A) Cabró B) Cachorret C) Cachorret D) Gatet
A) Insectívora B) Herbívora C) Omnívora D) Carnívora
A) Canvi climàtic B) Caça furtiva C) Pèrdua d'hàbitat D) Predació
A) Ocells B) Antílops C) Rosegadors D) Peixos
A) 4 B) 2 C) 3 D) 1
A) Àsia B) Països de l'Àfrica subsahariana C) Amèrica del Nord D) Austràlia
A) 70–80 cm (28–31 polzades) B) 30–40 cm (12–16 polzades) C) 100–120 cm (39–47 polzades) D) 54–62 cm (21–24 polzades)
A) 9–18 kg (20–40 lliures) B) 25–35 kg (55–77 lliures) C) 50–70 kg (110–154 lliures) D) 3–6 kg (7–13 lliures)
A) Només amb la vista. B) Utilitzant l'oïda. C) Mitjançant l'ecolocalització. D) Mitjançant l'olfacte.
A) Més de 2 metres (6 peus i 7 polzades) B) Menys de 1 metre (3 peus) C) Al voltant de 3 metres (9 peus i 10 polzades) D) Exactament 1,5 metres (4 peus i 11 polzades)
A) Rascan els arbres. B) Utilitzant glàndules olfactives a les seves potes. C) Amb femta i saliva. D) Només a través de vocalitzacions.
A) Només durant els mesos d'hivern. B) Una o dues vegades a l'any, variant segons la regió. C) Cada mes. D) Només a la primavera.
A) Sis a vuit mesos B) Un mes C) Nou a dotze mesos D) Dos a tres mesos
A) Dotze mesos d'edat B) Tres setmanes d'edat C) Sis mesos d'edat D) Un mes d'edat
A) '(lobo-) cerval', que significa 'lince' en portuguès B) Una paraula llatina per a 'gat petit' C) Un nom tribal africà D) Un terme francès per a 'animal tacat'
A) Charles Darwin B) Carl Linnaeus C) Gregor Mendel D) Johann Christian Daniel von Schreber el 1776
A) Tres B) Cinc C) Set D) Una
A) "Bella criatura amb taques" B) "Habitante del bosc" C) "Gat prim i delicat" D) "Caçador ràpid"
A) 2010 B) 2006 C) 1986 D) 1997
A) Agressivitat B) Docilitat C) Por D) Habilitats de caça
A) Nigèria B) Egipte C) Sud-àfrica D) Kenya
A) Gris B) Marró C) Negre D) Blanc
A) Namíbia B) Marroc C) Algèria D) Tunísia
A) Sabana B) Boscos plujosos C) Praderies D) Tundra
A) Parc Nacional de Khaudum B) Complex d'àrees protegides de Dinder–Alatash C) Parc Nacional de Mudumu D) Parc Nacional de Luambe
A) Lluites territorials regulars B) Poca interacció social C) Caça en grup freqüent D) Comunicació vocal constant
A) Un bramido profund B) Un rugit fort C) Un xiulet agut D) Un gruixut
A) 80–97% B) 30–40% C) 10–20% D) 50–70%
A) Rata de gespa africana B) Girafa C) Cebra D) Elefant africà
A) Quan arriben a l'edat adulta B) Al néixer C) Després d'un mes D) Quan tenen sis mesos
A) Herba B) Fulles C) Fruits D) Escorça
A) Als sis mesos d'edat B) Sis mesos després del naixement C) Un mes després del naixement D) Dues setmanes després del naixement
A) Després de deixar la seva mare B) Mai C) Abans d'adquirir les seves dents canines permanents D) Només quan són completament adults
A) Annex II B) Annex III C) Annex I D) No figura al CITES
A) La raça de gat Persa. B) La raça de gat Bengal. C) La raça de gat Siamès. D) La raça de gat Savannah. |