![]()
A) Panthera leo B) Felis catus C) Leptailurus serval D) Acinonyx jubatus
A) Austrálie B) Afrika C) Jižní Amerika D) Asie
A) Pouště B) Hory C) Travnaté pláně D) Deštné pralesy
A) Lvi B) Krokodýli C) Orli D) Vlci
A) 5–7 let B) 10–12 let C) 15–18 let D) 20–25 let
A) Krátký ocas B) Dlouhé nohy C) Tupé drápy D) Malé uši
A) Žijí samotářsky B) Žijí v koloniích C) Žijí ve smečkách D) Žijí v tlupách
A) 5–7 B) 1 C) 8–10 D) 2–4
A) Ohrožený druh B) Zranitelný druh C) Neohrožený druh D) Kriticky ohrožený druh
A) Kolouch B) Kotě C) Mládě D) Štěně
A) Všežravá B) Masožravá C) Bylinožravá D) Hmyzožravá
A) Ztráta přirozeného prostředí B) Nelegální lov C) Změna klimatu D) Predace
A) Ptáci B) Antilopy C) Ryby D) Hlodavci
A) 2 B) 4 C) 1 D) 3
A) Austrálie B) Asie C) Země subsaharské Afriky D) Severní Amerika
A) 100–120 cm B) 30–40 cm C) 54–62 cm D) 70–80 cm
A) 50–70 kg B) 25–35 kg C) 9–18 kg D) 3–6 kg
A) 1986 B) 1997 C) 2010 D) 2006
A) Latinské slovo pro malou kočku B) Francouzský výraz pro skvrnité zvíře C) Název afrického kmene D) (lobo-)cerval, což v portugalštině znamená rys
A) Sedm B) Jeden C) Pět D) Tři
A) Více než 2 metry B) Méně než 1 metr C) Přesně 1,5 metru D) Přibližně 3 metry
A) Každý měsíc B) Pouze na jaře C) Pouze v zimních měsících D) Jednou nebo dvakrát ročně, v závislosti na regionu
A) Národní park Luambe B) Dinder–Alatash C) Národní park Mudumu D) Národní park Khaudum
A) Nikdy B) Než získají trvalé špičáky C) Pouze když jsou plně vyvinutá D) Poté, co opustí svou matku
A) Plemeno siamská kočka B) Plemeno savanová kočka C) Plemeno bengálská kočka D) Plemeno perská kočka
A) Vřesoviště B) Savana C) Travnaté pláně D) Deštné pralesy
A) Dva týdny po narození B) Měsíc po narození C) Šest měsíců po narození D) Ve věku šesti měsíců
A) Keňa B) Egypt C) Nigérie D) Jižní Afrika
A) Tráva B) Kůra C) Listy D) Ovoce
A) „Skvrnitá kráska“ B) „Jemná, štíhlá kočka“ C) „Obyvatel lesa“ D) „Rychlý lovec“
A) Jeden měsíc B) Šest až osm měsíců C) Dva až tři měsíce D) Devět až dvanáct měsíců
A) Hnědá B) Šedá C) Bílá D) Černá
A) Carl Linnaeus B) Johann Christian Daniel von Schreber v roce 1776 C) Charles Darwin D) Gregor Mendel
A) Pomocí trusu a slin B) Pouze pomocí zvuků C) Pomocí pachových žláz na tlapách D) Škrábáním stromů
A) Po dosažení dospělosti B) Když jim je šest měsíců C) Po jednom měsíci D) Při narození
A) Lovecké schopnosti B) Klidná povaha C) Bázlivost D) Agresivita
A) Tunisko B) Maroko C) Namibie D) Alžírsko
A) Pouze zrakem B) Pomocí sluchu C) Pomocí čichu D) Pomocí echolokace
A) Častý lov ve skupinách B) Pravidelné souboje o teritorium C) Neustálá hlasová komunikace D) Málo sociálních interakcí
A) Dvanáct měsíců B) Jeden měsíc C) Šest měsíců D) Tři týdny
A) Příloha II B) Není uveden v Úmluvě CITES C) Příloha I D) Příloha III |