A) 1989 B) 2015 C) 2010 D) 19. dubna 2001
A) 643,62 km² B) 750 km² C) 300 km² D) 500 km²
A) 2015 B) 2010 C) 2001 D) 1999
A) Polovina B) Přibližně tři čtvrtiny C) Celá rozloha D) Jedna třetina
A) Mount Elgon (4321 m) B) Mount Kilimandžáro (5895 m) C) Mount Everest (8848 m) D) Mont Mlédjélé (790 m)
A) Klokani B) Bílí medvědi C) Coelacanthi (latimérie) D) Velbloudi
A) Bříza a javor B) Dub a borovice C) Pterophylla comorensis a Khaya madagascariensis D) Cedr a smrk
A) Jezero Victoria B) Jezero Tanganika C) Jezero Dziani-Boudouni D) Jezero Malawi
A) Vrabec B) Bělokřídlý orel C) Sokol stěhovavý D) Mohélijská sova (Otus moheliensis)
A) Plošiny B) Hornatý, s hlubokými údolími potoků a hřebeny C) Sněhové hory D) Pouštní duny
A) Koalové B) Sloni C) Keporkak D) Bílí medvědi
A) Boreální les B) Městský les C) Tropický deštný les D) Relativně zachovalý les
A) Ruská suchozemská želva B) Galapážská suchozemská želva C) Zelená mořská želva (Chelonia mydas) D) Kožucha želva
A) 5 až 20 metrů B) 10 až 60 metrů C) 100 až 200 metrů D) 30 až 50 metrů
A) Plameňák B) Labuť C) Tučňák D) Maskovaný albatros (Sula dactylatra)
A) Mechy B) Kaktusy C) Borovice D) Porosty mořské trávy
A) Netopýr Livingstoneův (Pteropus livingstonii) B) Netopýři obecně C) Hmyzožraví netopýři D) Netopýři, kteří se živí ovocem, po celém světě
A) 50 metrů B) 200 metrů C) 500 metrů D) 100 metrů |