A) V nejseverozápadnějším cípu Zimbabwe B) Na hranici s Botswanou, poblíž Viktoriiných vodopádů C) Jižně od národního parku Hwange D) Nedaleko Hararé
A) 77 345 akrů (313 km²) B) 100 000 akrů (405,2 km²) C) 150 000 akrů (607,7 km²) D) 50 000 akrů (202,3 km²)
A) Křovinatá krajina B) Lesní krajina C) Plošinová krajina D) Hornatá krajina
A) Umělá jezera B) Voda čerpaná z vrtů a přiváděná do nádrží C) Přirozené řeky a potoky D) Systémy pro sběr dešťové vody
A) Africký divoký pes B) Oribi C) Lev D) Gepard
A) Eukalyptové háje B) Lesy s mopanskými a kalaharsky písečnými stromy C) Deštný prales D) Dubové a borové lesy
A) 1975 B) 1949 C) 1980 D) 1964
A) Žádné ubytovací zařízení, kempování povoleno na nevybavených místech B) Hostely a penziony C) Luxusní chaty a hotely D) Kempování s plným vybavením
A) Sezónně zaplavované oblasti v jihozápadní části parku B) Trvalá jezera C) Břehy řek D) Umělé rybníky
A) Čápi, koruni, dlouhokřídlí bahňáci, kormoráni, kachny a ledňozrci B) Orli a jestřábi C) Tučňáci a papuchalkové D) Labutě a plameňáci
A) Vyhýbání se predátorům B) Stálý zdroj vody v oblasti Kazuma Pan během období sucha C) Změny teplot D) Dostupnost potravy
A) Lev a leopard B) Jižní žirafa a zebra pásovaná C) Africký slon a kapský buvol D) Oribi a gemsbok
A) 1990 B) 1975 C) 1964 D) 1980 |