A) Západní Keňa, poblíž Kisumu B) Jižní Keňa, poblíž Nairobi C) Hora Marsabit v severní Keni D) Východní provincie Tanzanie
A) 560 km na sever B) 400 km na západ C) 300 km na jih D) 700 km na východ
A) Jeho rozsáhlou pouštní krajinou B) Jeho oblastmi, kde se rozmnožují krokodýli C) Jeho populací zeber a ptačí rezervací D) Jeho velkou populací nosorožců
A) Rozlehlé písečné duny B) Vyhaslé vulkanické krátery porostlé lesy C) Ledovce D) Říční delty
A) Gof Redo B) Kráter Ngorongoro C) Kráter Kilimandžára D) Ol Doinyo Lengai
A) Přibližně 5 kilometrů na sever B) 20 kilometrů na východ C) 15 kilometrů na západ D) 10 kilometrů na jih
A) Tučňáci a lední medvědi B) Klokani a koalové C) Zeбры, sloni, lvi, žirafy, buvoli D) Velbloudi a dromedáři
A) Přibližně 350 druhů B) 500 druhů C) 200 druhů D) 100 druhů
A) Tučňáci a albatrosi B) Labutě a kachny C) Plameňáci a pelikáni D) Červenočepí lysky, kladivouni, ibisi
A) Medvědi a jeleni B) Olivové makaky, makakové vervet, gazely Peterovy C) Vlci a lišky D) Lvi a tygři
A) Jsou známí svou malou velikostí. B) Dokážou uletět krátké vzdálenosti. C) Mají jedinečné modré zbarvení. D) Říká se, že v 70. letech měli nejdelší kly na světě.
A) Méně než 50 kg B) Méně než 100 kg C) Přesně 200 kg D) Více než 300 kg
A) Palmy a kaktusy B) Jilmy a břízy C) Duby a borovice D) Stromy druhu Ficus a nízké akácie s plochou korunou
A) Společenský tkalčík B) Jestřáb horský C) Sokol stěhovavý D) Sup bělohlavý Ruppellův
A) Jsou zavěšena na útesech. B) Nacházejí se pod vodou. C) Jsou zhotovena z kamene. D) Jsou „méně upravená“.
A) Polární ptáci. B) Vodní ptáci. C) Ptáci, kteří se vyskytují v horském lese v parku. D) Ptáci žijící v poušti. |