A) 19. dubna 2001 B) 1989 C) 2015 D) 2010
A) 500 km² B) 750 km² C) 643,62 km² D) 300 km²
A) 2015 B) 1999 C) 2001 D) 2010
A) Přibližně tři čtvrtiny B) Polovina C) Jedna třetina D) Celá rozloha
A) Mount Elgon (4321 m) B) Mount Everest (8848 m) C) Mont Mlédjélé (790 m) D) Mount Kilimandžáro (5895 m)
A) Klokani B) Coelacanthi (latimérie) C) Velbloudi D) Bílí medvědi
A) Pterophylla comorensis a Khaya madagascariensis B) Bříza a javor C) Cedr a smrk D) Dub a borovice
A) Jezero Victoria B) Jezero Malawi C) Jezero Dziani-Boudouni D) Jezero Tanganika
A) Sokol stěhovavý B) Vrabec C) Mohélijská sova (Otus moheliensis) D) Bělokřídlý orel
A) Plošiny B) Sněhové hory C) Pouštní duny D) Hornatý, s hlubokými údolími potoků a hřebeny
A) Koalové B) Bílí medvědi C) Sloni D) Keporkak
A) Městský les B) Tropický deštný les C) Relativně zachovalý les D) Boreální les
A) Ruská suchozemská želva B) Kožucha želva C) Galapážská suchozemská želva D) Zelená mořská želva (Chelonia mydas)
A) 30 až 50 metrů B) 5 až 20 metrů C) 100 až 200 metrů D) 10 až 60 metrů
A) Tučňák B) Maskovaný albatros (Sula dactylatra) C) Labuť D) Plameňák
A) Porosty mořské trávy B) Kaktusy C) Mechy D) Borovice
A) Netopýr Livingstoneův (Pteropus livingstonii) B) Hmyzožraví netopýři C) Netopýři obecně D) Netopýři, kteří se živí ovocem, po celém světě
A) 200 metrů B) 100 metrů C) 50 metrů D) 500 metrů |