A) Na hranici s Botswanou, poblíž Viktoriiných vodopádů B) Nedaleko Hararé C) Jižně od národního parku Hwange D) V nejseverozápadnějším cípu Zimbabwe
A) 50 000 akrů (202,3 km²) B) 77 345 akrů (313 km²) C) 150 000 akrů (607,7 km²) D) 100 000 akrů (405,2 km²)
A) Plošinová krajina B) Hornatá krajina C) Lesní krajina D) Křovinatá krajina
A) Systémy pro sběr dešťové vody B) Přirozené řeky a potoky C) Umělá jezera D) Voda čerpaná z vrtů a přiváděná do nádrží
A) Lev B) Africký divoký pes C) Oribi D) Gepard
A) Eukalyptové háje B) Dubové a borové lesy C) Lesy s mopanskými a kalaharsky písečnými stromy D) Deštný prales
A) 1949 B) 1980 C) 1964 D) 1975
A) Hostely a penziony B) Kempování s plným vybavením C) Luxusní chaty a hotely D) Žádné ubytovací zařízení, kempování povoleno na nevybavených místech
A) Umělé rybníky B) Břehy řek C) Trvalá jezera D) Sezónně zaplavované oblasti v jihozápadní části parku
A) Čápi, koruni, dlouhokřídlí bahňáci, kormoráni, kachny a ledňozrci B) Orli a jestřábi C) Tučňáci a papuchalkové D) Labutě a plameňáci
A) Vyhýbání se predátorům B) Stálý zdroj vody v oblasti Kazuma Pan během období sucha C) Změny teplot D) Dostupnost potravy
A) Oribi a gemsbok B) Africký slon a kapský buvol C) Jižní žirafa a zebra pásovaná D) Lev a leopard
A) 1975 B) 1990 C) 1980 D) 1964 |