A) Karibu z ostrova B) Karibu z tundry C) Karibu z lesa D) Karibu z hor
A) Pevninská část Nunavutu a Severozápadních teritorií v Kanadě B) Victoria Island C) Grónsko D) Aljaška
A) Lesní sob B) Sob Pearyho (R. t. pearyi) C) Tundrový sob D) Horské sob
A) 2010 B) 2018 C) 2004 D) 1995
A) Keře B) Lišejníky C) Mech D) Tráva
A) Zvyšuje růst lišejníků. B) Nemá žádný vliv na dostupnost lišejníků. C) Vytváří ledovou vrstvu, která znemožňuje přístup k lišejníkům. D) Snižuje množství sněhu, čímž se lišejníky stávají dostupnějšími.
A) Vyšší energetická náročnost B) Zkrácená migrační trasa C) Zvýšená dostupnost potravy D) Zlepšená výživa
A) Může to zlepšit jejich nutriční hodnotu. B) Může to vést k jejich většímu rozšíření. C) Může to způsobit, že budou méně výživné. D) Nemá to na jejich kvalitu žádný vliv.
A) Snížení množství sněhu B) Snížení počtu hmyzích společenstev C) Zvýšení počtu predátorů D) Šíření invazních druhů rostlin, které vytvářejí konkurenci
A) Stabilní povětrnostní podmínky B) Zkrácení vzdálenosti migrace C) Zvýšená dostupnost potravy D) Ztenčování ledu během migrace
A) Yukon a Britská Kolumbie B) Nunavut a Severozápadní teritoria C) Nová Skotsko a Newfoundland D) Alberta a Saskatchewan
A) Přibližně 90 kg B) Přibližně 70 kg C) Přibližně 120 kg D) Přibližně 150 kg
A) Stádo Qamanirjuaq B) Stádo Ahiak C) Stádo Beverly D) Stádo Bluenose East
A) Grizzly medvěd B) Bílý medvěd C) Rosomák D) Arktická vlčice
A) Stádo Qamanirjuaq B) Stádo Beverly C) Stádo Ahiak D) Stádo Porcupine
A) Nanook B) Inuksuk C) Tuktu D) Kivalliq
A) Nadměrná predace ze strany medvědů B) Klimatické změny C) Nedostatek zdrojů potravy D) Zhoršování a narušování životního prostředí
A) 200 000 B) 276 000 C) 83 300 D) 124 000
A) Tkáně a placenta B) Ptačí vejce C) Parohy D) Mořské řasy
A) Stáda soba Ahiak a Bluenose East B) Stáda soba Beverly a Qamanirjuaq C) Stáda soba Porcupine a Bathurst D) Stáda soba Cape Bathurst a Bluenose West
A) Cyperaceae (ostřice) B) Ptačí vejce C) Parohy D) Mořské řasy
A) Šedá B) Krémově bílá C) Hnědá D) Černá
A) Chybí jim adaptace na život v lesním prostředí. B) Jsou příliš velcí na to, aby se mohli pohybovat v lesích. C) Preferují teplejší klima. D) Mají odlišnou stravu.
A) 11 B) 5 C) 3 D) 15
A) 1946 B) 1975 C) 1961 D) 1980 |