![]()
A) Felis catus B) Acinonyx jubatus C) Panthera leo D) Leptailurus serval
A) Ασία B) Αφρική C) Νότια Αμερική D) Αυστραλία
A) Βουνά B) Grasslands C) Τροπικά δάση D) Έρημοι
A) Αετοί B) Κροκόδειλοι C) Lions D) Λύκοι
A) 5-7 χρόνια B) 15-18 ετών C) 10-12 χρόνια D) 20-25 χρόνια
A) Αρπαγή B) Απώλεια οικοτόπων C) Κλιματική αλλαγή D) Λαθροθηρία
A) Πουλιά B) Τρωκτικά C) Αντιλόπη D) Ψάρια
A) 2-4 B) 5-7 C) 1 D) 8-10
A) Αμβλύ νύχια B) Κοντή ουρά C) Μακριά πόδια D) Μικρά αυτιά
A) Υπό εξαφάνιση B) Ευάλωτο C) Κρίσιμα απειλούμενο D) Ελάχιστη ανησυχία
A) Γατάκι B) Cub C) Κουτάβι D) Fawn
A) Αγέλη B) Μοναχική C) Αποικία D) Συσκευασία
A) 3 B) 2 C) 4 D) 1
A) Σαρκοφάγος B) Παντοφάγος C) Φυτοφάγα D) Εντομοφάγα
A) Αυστραλία B) Βόρεια Αμερική C) Ασία D) Χώρες της υποσαχάριας Αφρικής
A) 70–80 εκατοστά (28–31 ίντσες) B) 100–120 εκατοστά (39–47 ίντσες) C) 30–40 εκατοστά (12–16 ίντσες) D) 54–62 εκατοστά (21–24 ίντσες)
A) 25–35 κιλά (55–77 λίβρες) B) 9–18 κιλά (20–40 λίβρες) C) 3–6 κιλά (7–13 λίβρες) D) 50–70 κιλά (110–154 λίβρες)
A) Αφρικανικός ελέφαντας B) Γίββωνας C) Ζέβρα D) Αφρικανικό ποντίκι των λιβαδιών
A) Αίγυπτος B) Νιγηρία C) Κένυα D) Νότια Αφρική
A) Μόνο όταν είναι εντελώς ανήλικα; B) Ποτέ; C) Πριν αναπτύξουν τους μόνιμους δόντια τους; D) Μετά από το διαχωρισμό τους από τη μητέρα τους;
A) Ένα βαρύ βρυχηθμό B) Ένα βαθύ μουγκρητό C) Ένα τσιριχτό κελάηδημα D) Ένα δυνατό βρυχηθμό
A) 1997 B) 2010 C) 1986 D) 2006
A) Εξαμηνου προσέγγιση B) Τρεις εβδομάδες προσέγγιση C) Δώδεκα μηνών προσέγγιση D) Μήνα προσέγγιση
A) Ξυσώντας τα δέντρα. B) Με κόπρανα και σάλιο. C) Μόνο μέσω φωνητικών εκφράσεων. D) Χρησιμοποιώντας αδένες που εκκρίνουν άρωμα στα πόδια τους.
A) 80–97% B) 50–70% C) 10–20% D) 30–40%
A) Επτά B) Πέντε C) Ένας D) Τρεις
A) Ο Gregor Mendel B) Ο Carl Linnaeus C) Ο Charles Darwin D) Ο Johann Christian Daniel von Schreber το 1776
A) Λευκό B) Γκρι C) Καφέ D) Μαύρο
A) Η ράτσα Bengal. B) Η ράτσα Savannah. C) Η ράτσα Persian. D) Η ράτσα Siamese.
A) Εννέα έως δώδεκα μήνες B) Ένας μήνας C) Έξι έως οκτώ μήνες D) Δύο έως τρεις μήνες
A) Φύλλα B) Φρούτα C) Χόρτα D) Φλοιός
A) Όταν φτάσουν στην ηλικία της ενηλικίωσης B) Κατά τη γέννηση C) Όταν είναι έξι μηνών D) Μετά από έναν μήνα
A) Φόβος B) Ευλαβιστικότητα C) Επιθετικότητα D) Δεξιότητες κυνηγιού
A) Έξι μήνες μετά τη γέννηση B) Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση C) Έναν μήνα μετά τη γέννηση D) Στην ηλικία των έξι μηνών
A) Περίπου 3 μέτρα (9 πόδια και 10 ίντσες) B) Ακριβώς 1,5 μέτρο (4 πόδια και 11 ίντσες) C) Κάτω από 1 μέτρο (3 πόδια) D) Πάνω από 2 μέτρα (6 πόδια και 7 ίντσες)
A) Εθνικό Πάρκο Khaudum B) Εθνικό Πάρκο Luambe C) Περιοχή Dinder–Alatash D) Εθνικό Πάρκο Mudumu
A) Με τη χρήση ηχοεντοπισμού B) Μόνο με την όραση C) Μέσω της όσφρησης D) Χρησιμοποιώντας την ακοή της
A) Ένας γαλλικός όρος για ζώο με σποτάκια B) (lobo-) cerval, που σημαίνει «λύγκος» στα πορτογαλικά C) Ένα όνομα από μια αφρικανική φυλή D) Μια λατινική λέξη για μικρή γάτα
A) Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο της CITES B) Παράρτημα I C) Παράρτημα II D) Παράρτημα III
A) Ερημικές περιοχές B) Βρομβιότοποι C) Σαβάνα D) Πράσινα λιβάδια
A) Τακτικές μάχες για την υπεράσπιση της επικράτειας B) Συχνά ομαδικά κυνήγια C) Ελάχιστη κοινωνική αλληλεπίδραση D) Συνεχής φωνητική επικοινωνία
A) Αλγερία B) Τυνησία C) Ναμίμπια D) Μαρόκο
A) Μόνο την άνοιξη. B) Μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. C) Κάθε μήνα. D) Μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με την περιοχή. |