Κοάλα - εξέταση
Κοάλα
  • 1. Πού ζουν κυρίως τα κοάλα;
A) Αυστραλία
B) Νότια Αμερική
C) Ασία
D) Αφρική
  • 2. Ποια είναι η επιστημονική ονομασία των κοάλα;
A) Canis lupus
B) Phascolarctos cinereus
C) Panthera tigris
D) Ursus maritimus
  • 3. Τι τρώνε κυρίως τα κοάλα;
A) Μούρα
B) Γρασίδι
C) Κρέας
D) Φύλλα ευκαλύπτου
  • 4. Πώς λέγεται το μωρό κοάλα;
A) Joey
B) Μόσχος
C) Fawn
D) Κουτάβι
  • 5. Πόσους αντίχειρες έχει ένα κοάλα;
A) 4
B) 3
C) 1
D) 2
  • 6. Σε ποια οικογένεια ανήκουν τα κοάλα;
A) Felidae
B) Phascolarctidae
C) Canidae
D) Ursidae
  • 7. Ποιος είναι ο κύριος θηρευτής των κοάλα;
A) Λύκοι
B) Γάτες
C) Dingoes
D) Αρκούδες
  • 8. Πώς ονομάζεται ο σάκος στον οποίο τα θηλυκά κοάλα μεταφέρουν τα μικρά τους;
A) Marsupium
B) Σάκος
C) Burrow
D) Κυψέλη
  • 9. Ποια είναι η κατάσταση διατήρησης των κοάλα;
A) Κρίσιμα απειλούμενο
B) Ευάλωτο
C) Υπό εξαφάνιση
D) Ελάχιστη ανησυχία
  • 10. Σε ποια αίσθηση βασίζονται κυρίως τα κοάλα για να βρουν την τροφή τους;
A) Ακρόαση
B) Γεύση
C) Όραση
D) Μυρίζει
  • 11. Πόσο καιρό ζουν συνήθως τα κοάλα στη φύση;
A) 15-20 χρόνια
B) 1-2 χρόνια
C) 10-12 χρόνια
D) 5-7 χρόνια
  • 12. Τα κοάλα έχουν ουρά;
A) Όχι
B) Ναι, κοντό και σγουρό
C) Ναι, μακρύς και λεπτός
D) Ναι, μακρύς και φουντωτός
  • 13. Ποια είναι η κύρια απειλή για τα κοάλα στη φύση;
A) Ρύπανση
B) Κλιματική αλλαγή
C) Απώλεια οικοτόπων
D) Αρπαγή
Δημιουργήθηκε με That Quiz — δικτυακός τόπος για τη δημιουργία δοκιμασιών και βαθμολόγησης στα μαθηματικά και σ` άλλα αντικείμενα.