Μικρός κούκος εδάφους - εξέταση
Μικρός κούκος εδάφους
  • 1. Ποια είναι η επιστημονική ονομασία του μικρού κούκου;
A) Cuculus optatus
B) Centropus bengalensis
C) Morococcyx erythropygus
D) Geococcyx californianus
  • 2. Από τι αποτελείται ως επί το πλείστον η διατροφή του μικρού κούκου;
A) Σπόροι
B) Έντομα
C) Ψάρια
D) Φρούτα
  • 3. Πώς προμηθεύεται τροφή ο μικρότερος κούκος;
A) Πλιάτσικο από άλλα πτηνά
B) Τροφή στο έδαφος
C) Κυνήγι στον ουρανό
D) Κλοπή από φωλιές
  • 4. Ποιο είναι το κυρίαρχο χρώμα των φτερών του κούκου του μικρού εδάφους;
A) Μαύρο
B) Καφέ
C) Κόκκινο
D) Λευκό
  • 5. Ποια είναι η πιθανή απειλή για τον πληθυσμό του μικρού κούκου;
A) Απώλεια οικοτόπων
B) Εισαγόμενα αρπακτικά
C) Παράνομο κυνήγι
D) Κλιματική αλλαγή
  • 6. Ποια είναι η κατάσταση διατήρησης του μικρού κούκου;
A) Ελάχιστη ανησυχία
B) Υπό εξαφάνιση
C) Εξαφανισμένο
D) Κρίσιμα απειλούμενο
  • 7. Πώς επικοινωνεί ο κούκος με άλλα είδη του είδους του;
A) Κουνάει ουρά
B) Φωνές
C) Επίδειξη φτερών
D) Χορός
  • 8. Ποια είναι η κοινωνική δομή του μικρού κούκου;
A) Ιεραρχική
B) Μοναχική
C) Δέσμευση ζεύγους
D) Αποικιακή
  • 9. Ποιο χαρακτηριστικό του μικρού κούκου βοηθάει στο καμουφλάζ;
A) Μακριά φτερά ουράς
B) Αιχμηρό ράμφος
C) Φωτεινά κόκκινα φτερά
D) Κρυπτικός χρωματισμός
Δημιουργήθηκε με That Quiz — η παραγωγή δοκιμασιών στα μαθηματικά με στοιχεία για άλλες θεματικές ενότητες.