A) Felis catus B) Panthera leo C) Acinonyx jubatus D) Leptailurus serval
A) Νότια Αμερική B) Αφρική C) Ασία D) Αυστραλία
A) Έρημοι B) Βουνά C) Grasslands D) Τροπικά δάση
A) Lions B) Κροκόδειλοι C) Λύκοι D) Αετοί
A) 15-18 ετών B) 5-7 χρόνια C) 10-12 χρόνια D) 20-25 χρόνια
A) Απώλεια οικοτόπων B) Λαθροθηρία C) Κλιματική αλλαγή D) Αρπαγή
A) Πουλιά B) Τρωκτικά C) Ψάρια D) Αντιλόπη
A) 8-10 B) 1 C) 5-7 D) 2-4
A) Μικρά αυτιά B) Κοντή ουρά C) Αμβλύ νύχια D) Μακριά πόδια
A) Κρίσιμα απειλούμενο B) Ελάχιστη ανησυχία C) Ευάλωτο D) Υπό εξαφάνιση
A) Κουτάβι B) Γατάκι C) Cub D) Fawn
A) Αγέλη B) Μοναχική C) Αποικία D) Συσκευασία
A) 4 B) 2 C) 1 D) 3
A) Σαρκοφάγος B) Φυτοφάγα C) Εντομοφάγα D) Παντοφάγος
A) Ασία B) Χώρες της υποσαχάριας Αφρικής C) Αυστραλία D) Βόρεια Αμερική
A) 30–40 εκατοστά (12–16 ίντσες) B) 100–120 εκατοστά (39–47 ίντσες) C) 54–62 εκατοστά (21–24 ίντσες) D) 70–80 εκατοστά (28–31 ίντσες)
A) 3–6 κιλά (7–13 λίβρες) B) 9–18 κιλά (20–40 λίβρες) C) 50–70 κιλά (110–154 λίβρες) D) 25–35 κιλά (55–77 λίβρες)
A) Αφρικανικός ελέφαντας B) Γίββωνας C) Αφρικανικό ποντίκι των λιβαδιών D) Ζέβρα
A) Κένυα B) Νιγηρία C) Αίγυπτος D) Νότια Αφρική
A) Μετά από το διαχωρισμό τους από τη μητέρα τους; B) Ποτέ; C) Μόνο όταν είναι εντελώς ανήλικα; D) Πριν αναπτύξουν τους μόνιμους δόντια τους;
A) Ένα βαρύ βρυχηθμό B) Ένα δυνατό βρυχηθμό C) Ένα τσιριχτό κελάηδημα D) Ένα βαθύ μουγκρητό
A) 2006 B) 2010 C) 1986 D) 1997
A) Τρεις εβδομάδες προσέγγιση B) Δώδεκα μηνών προσέγγιση C) Εξαμηνου προσέγγιση D) Μήνα προσέγγιση
A) Χρησιμοποιώντας αδένες που εκκρίνουν άρωμα στα πόδια τους. B) Μόνο μέσω φωνητικών εκφράσεων. C) Με κόπρανα και σάλιο. D) Ξυσώντας τα δέντρα.
A) 10–20% B) 30–40% C) 80–97% D) 50–70%
A) Ένας B) Πέντε C) Τρεις D) Επτά
A) Ο Carl Linnaeus B) Ο Johann Christian Daniel von Schreber το 1776 C) Ο Charles Darwin D) Ο Gregor Mendel
A) Καφέ B) Γκρι C) Λευκό D) Μαύρο
A) Η ράτσα Bengal. B) Η ράτσα Siamese. C) Η ράτσα Savannah. D) Η ράτσα Persian.
A) Δύο έως τρεις μήνες B) Έξι έως οκτώ μήνες C) Εννέα έως δώδεκα μήνες D) Ένας μήνας
A) Φρούτα B) Φλοιός C) Χόρτα D) Φύλλα
A) Όταν φτάσουν στην ηλικία της ενηλικίωσης B) Μετά από έναν μήνα C) Όταν είναι έξι μηνών D) Κατά τη γέννηση
A) Δεξιότητες κυνηγιού B) Φόβος C) Ευλαβιστικότητα D) Επιθετικότητα
A) Έξι μήνες μετά τη γέννηση B) Δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση C) Έναν μήνα μετά τη γέννηση D) Στην ηλικία των έξι μηνών
A) Περίπου 3 μέτρα (9 πόδια και 10 ίντσες) B) Ακριβώς 1,5 μέτρο (4 πόδια και 11 ίντσες) C) Πάνω από 2 μέτρα (6 πόδια και 7 ίντσες) D) Κάτω από 1 μέτρο (3 πόδια)
A) Περιοχή Dinder–Alatash B) Εθνικό Πάρκο Luambe C) Εθνικό Πάρκο Khaudum D) Εθνικό Πάρκο Mudumu
A) Χρησιμοποιώντας την ακοή της B) Μέσω της όσφρησης C) Με τη χρήση ηχοεντοπισμού D) Μόνο με την όραση
A) Μια λατινική λέξη για μικρή γάτα B) (lobo-) cerval, που σημαίνει «λύγκος» στα πορτογαλικά C) Ένα όνομα από μια αφρικανική φυλή D) Ένας γαλλικός όρος για ζώο με σποτάκια
A) Δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο της CITES B) Παράρτημα II C) Παράρτημα I D) Παράρτημα III
A) Βρομβιότοποι B) Σαβάνα C) Πράσινα λιβάδια D) Ερημικές περιοχές
A) Συχνά ομαδικά κυνήγια B) Ελάχιστη κοινωνική αλληλεπίδραση C) Συνεχής φωνητική επικοινωνία D) Τακτικές μάχες για την υπεράσπιση της επικράτειας
A) Αλγερία B) Ναμίμπια C) Μαρόκο D) Τυνησία
A) Μία ή δύο φορές το χρόνο, ανάλογα με την περιοχή. B) Μόνο την άνοιξη. C) Μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες. D) Κάθε μήνα. |