![]()
A) Leptailurus serval B) Panthera leo C) Acinonyx jubatus D) Felis catus
A) Dél-Amerika B) Ázsia C) Ausztrália D) Afrika
A) Hegyek B) Sivatagok C) Esőerdők D) Grasslands
A) Oroszlánok B) Farkasok C) Krokodilok D) Sasok
A) 5-7 év B) 20-25 év C) 15-18 év D) 10-12 év
A) Kis fülek B) Rövid farok C) Hosszú lábak D) Tompa karmok
A) Rágcsálók B) Madarak C) Halak D) Antilop
A) 2 B) 1 C) 4 D) 3
A) Ragadozás B) Orvvadászat C) Élőhelyveszteség D) Éghajlatváltozás
A) Növényevő B) Mindenevő C) Húsevő D) Rovarevő
A) Csomag B) Magányos C) Csorda D) Colony
A) 2-4 B) 8-10 C) 5-7 D) 1
A) Fawn B) Kölyök C) Cica D) Cub
A) Sebezhető B) Legkevésbé aggályos C) Kritikusan veszélyeztetett D) Veszélyeztetett
A) Ausztrália B) Észak-Amerika C) Ázsia D) Szubszaharai országok
A) 100–120 cm (39–47 hüvelyk) B) 30–40 cm (12–16 hüvelyk) C) 54–62 cm (21–24 hüvelyk) D) 70–80 cm (28–31 hüvelyk)
A) 9–18 kg (20–40 font) B) 25–35 kg (55–77 font) C) 3–6 kg (7–13 font) D) 50–70 kg (110–154 font)
A) A szaglás segítségével B) Kizárólag a látás alapján C) Echolokációval D) A hallás segítségével
A) 2 méternél (6 láb 7 hüvelyk) magasabb B) Pontosan 1,5 méter (4 láb 11 hüvelyk) C) 1 méternél (3 láb) alacsonyabb D) Körülbelül 3 méter (9 láb 10 hüvelyk)
A) Fák karcolásával. B) A mancsukon található illatmirigyek használatával. C) Csak hangok segítségével. D) Széklettel és nyáladzással.
A) Csak a téli hónapokban. B) Csak tavasszal. C) Évente egyszer vagy kétszer, a régióktól függően. D) Minden hónapban.
A) Kilenc-tizenkét hónap B) Egy hónap C) Hat-nyolc hónap D) Két-három hónap
A) Hat hónapos kor B) Tizenkét hónapos kor C) Háromhetes kor D) Egy hónapos kor
A) Egy latin szó, ami kis macskát jelöl B) Egy afrikai törzs neve C) (lobo-) cerval, ami portugálul gepárdot jelent D) Egy francia kifejezés, ami foltos állatot jelent
A) Gregor Mendel B) Carl Linnaeus C) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776-ban D) Charles Darwin
A) Három B) Hét C) Egy D) Öt
A) 'Gyors vadász' B) 'Finom, érzékeny macska' C) 'Erdőlakó' D) 'Foltokkal díszített szépség'
A) 1986 B) 2006 C) 1997 D) 2010
A) Vadászösztön B) Félelemkészség C) Tamaság D) Aggresszivitás
A) Dél-Afrika B) Nigéria C) Egyiptom D) Kenya
A) Fekete B) Barna C) Fehér D) Szürke
A) Algéria B) Marokkó C) Tunézia D) Namíbia
A) Mocsarak B) Szavanna C) Trópusi esőerdők D) Félsivatagos területek
A) Mudumu Nemzeti Park B) Dinder–Alatash C) Khaudum Nemzeti Park D) Luambe Nemzeti Park
A) Korlátozott társas interakció B) Gyakori csoportos vadászat C) Rendszeres területi harcok D) Folyamatos vokalizáció
A) Egy mély morajlás B) Egy magas hangú csivitelés C) Egy mély, búgó hang D) Egy hangos ordítás
A) 10–20% B) 50–70% C) 30–40% D) 80–97%
A) Zsiráf B) Afrikai elefánt C) Afrikai füvespatka D) Zebr
A) A születéskor B) Egy hónap múlva C) Amikor hat hónaposak D) Amikor felnőnek
A) Levél B) Fű C) Gyümölcsök D) Kéreg
A) A születés után két héttel B) A születés után egy hónappal C) A születés után hat hónappal D) Hat hónapos korban
A) Mielőtt megkapják a végleges állkapocsfogukat B) Soha C) Csak akkor, ha teljesen felnőttek D) Miután elhagyják az anyjukat
A) I. melléklet B) III. melléklet C) Nem szerepel a CITES listáján D) II. melléklet
A) A sziam macska fajta B) A perzsa macska fajta C) A szavanna macska fajta D) A bengáli macska fajta |