A) Acinonyx jubatus B) Leptailurus serval C) Panthera leo D) Felis catus
A) Dél-Amerika B) Ausztrália C) Afrika D) Ázsia
A) Hegyek B) Grasslands C) Esőerdők D) Sivatagok
A) Sasok B) Farkasok C) Oroszlánok D) Krokodilok
A) 10-12 év B) 15-18 év C) 5-7 év D) 20-25 év
A) Rövid farok B) Hosszú lábak C) Kis fülek D) Tompa karmok
A) Antilop B) Madarak C) Rágcsálók D) Halak
A) 2 B) 1 C) 3 D) 4
A) Ragadozás B) Élőhelyveszteség C) Éghajlatváltozás D) Orvvadászat
A) Húsevő B) Növényevő C) Rovarevő D) Mindenevő
A) Csomag B) Magányos C) Csorda D) Colony
A) 1 B) 2-4 C) 8-10 D) 5-7
A) Kölyök B) Fawn C) Cub D) Cica
A) Sebezhető B) Kritikusan veszélyeztetett C) Veszélyeztetett D) Legkevésbé aggályos
A) Ausztrália B) Ázsia C) Szubszaharai országok D) Észak-Amerika
A) 30–40 cm (12–16 hüvelyk) B) 70–80 cm (28–31 hüvelyk) C) 54–62 cm (21–24 hüvelyk) D) 100–120 cm (39–47 hüvelyk)
A) 25–35 kg (55–77 font) B) 50–70 kg (110–154 font) C) 9–18 kg (20–40 font) D) 3–6 kg (7–13 font)
A) A hallás segítségével B) Kizárólag a látás alapján C) Echolokációval D) A szaglás segítségével
A) 2 méternél (6 láb 7 hüvelyk) magasabb B) Körülbelül 3 méter (9 láb 10 hüvelyk) C) 1 méternél (3 láb) alacsonyabb D) Pontosan 1,5 méter (4 láb 11 hüvelyk)
A) Csak hangok segítségével. B) Fák karcolásával. C) Széklettel és nyáladzással. D) A mancsukon található illatmirigyek használatával.
A) Évente egyszer vagy kétszer, a régióktól függően. B) Minden hónapban. C) Csak tavasszal. D) Csak a téli hónapokban.
A) Kilenc-tizenkét hónap B) Hat-nyolc hónap C) Két-három hónap D) Egy hónap
A) Egy hónapos kor B) Tizenkét hónapos kor C) Hat hónapos kor D) Háromhetes kor
A) Egy latin szó, ami kis macskát jelöl B) (lobo-) cerval, ami portugálul gepárdot jelent C) Egy francia kifejezés, ami foltos állatot jelent D) Egy afrikai törzs neve
A) Charles Darwin B) Carl Linnaeus C) Gregor Mendel D) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776-ban
A) Hét B) Öt C) Egy D) Három
A) 'Foltokkal díszített szépség' B) 'Finom, érzékeny macska' C) 'Erdőlakó' D) 'Gyors vadász'
A) 2006 B) 2010 C) 1997 D) 1986
A) Vadászösztön B) Félelemkészség C) Aggresszivitás D) Tamaság
A) Kenya B) Nigéria C) Egyiptom D) Dél-Afrika
A) Fehér B) Szürke C) Barna D) Fekete
A) Namíbia B) Tunézia C) Algéria D) Marokkó
A) Trópusi esőerdők B) Mocsarak C) Félsivatagos területek D) Szavanna
A) Luambe Nemzeti Park B) Mudumu Nemzeti Park C) Khaudum Nemzeti Park D) Dinder–Alatash
A) Rendszeres területi harcok B) Folyamatos vokalizáció C) Gyakori csoportos vadászat D) Korlátozott társas interakció
A) Egy magas hangú csivitelés B) Egy mély morajlás C) Egy mély, búgó hang D) Egy hangos ordítás
A) 80–97% B) 50–70% C) 30–40% D) 10–20%
A) Zebr B) Zsiráf C) Afrikai füvespatka D) Afrikai elefánt
A) Amikor hat hónaposak B) Amikor felnőnek C) Egy hónap múlva D) A születéskor
A) Levél B) Fű C) Gyümölcsök D) Kéreg
A) A születés után egy hónappal B) A születés után két héttel C) A születés után hat hónappal D) Hat hónapos korban
A) Mielőtt megkapják a végleges állkapocsfogukat B) Csak akkor, ha teljesen felnőttek C) Soha D) Miután elhagyják az anyjukat
A) III. melléklet B) I. melléklet C) Nem szerepel a CITES listáján D) II. melléklet
A) A perzsa macska fajta B) A bengáli macska fajta C) A sziam macska fajta D) A szavanna macska fajta |