A) Cheirogaleus medius B) Varecia variegata C) Microcebus murinus D) Lemur catta
A) Madagaszkár B) Ausztrália C) Indonézia D) Brazília
A) Crepuscular B) Éjszakai C) Nappali D) Matutinal
A) Cheirogaleidae B) Lemuridae C) Lepilemuridae D) Indriidae
A) Kétlábúság B) Ugrás C) Négylábúság D) Mászás
A) Játékosság B) Meditáció C) Torpor D) Agresszió
A) Hangadás és szagmegjelölés B) Telepátia C) A jelnyelv használata D) Vizuális jelek és táncok
A) Éles karmok B) Vastag szőrzet C) Nagy szemek D) Hosszú farok
A) Ragadozás B) Orvvadászat C) Éghajlatváltozás D) Élőhelyveszteség
A) Látvány B) Meghallgatás C) Szagold meg D) Ízlés
A) 100-150 gramm B) 75-90 gramm C) 30-40 gramm D) 58-67 gramm (2,0-2,4 uncia)
A) Haplorhinusz emberszabású B) Újvilági makikon C) Proszimán emberszabású D) Strepszirrhinusz emberszabású
A) Tsidy B) Pondiky C) Titilivaha D) Koitsiky
A) "Éjszakai állat" B) "Szürke szőrzet" C) "Egérszerű" D) "Kicsi majom"
A) Évente minden két egyedből egyet elkap egy ragadozó. B) Évente minden tíz egyedből egyet elkap egy ragadozó. C) Nem fordul elő ragadozás. D) Évente minden négy egyedből egyet elkap egy ragadozó.
A) Magas, általában két utóddal szül minden vemhesség alatt. B) Alacsony, általában egy utóddal szül minden vemhesség alatt. C) Közepes, általában három utóddal szül minden vemhesség alatt. D) Nem létezik a vadonban.
A) Tíz év B) Egy év C) Öt év D) Két év
A) Legfeljebb 20 évig B) Legfeljebb 15 évig C) Legfeljebb 5 évig D) Legfeljebb 10 évig
A) Az éjszakai aktivitás megszűnése B) Hosszabb ideig tartó élelmiszerhiány C) Új élőhelyek felé való vándorlás D) A ragadozók számának növekedése
A) Nagyjából 60 nap B) 90 nap C) 30 nap D) 120 nap
A) Strepszirrhini B) Proszimaiák C) Haplorrhini D) Tarsiiformes
A) Platyrrhini B) Lorisiformes C) Lemuriformes D) Cebidae
A) Az utódok genetikai változatosságának növelése B) Csak a domináns hímek kiválasztása C) Az utódok nagyobb testméretének biztosítása D) A partnerek számának csökkentése
A) 1834 B) 1777 C) 1931 D) 1972
A) A színe megváltozik, hogy jobban illeszkedjen a környezetéhez. B) A zsírtartalma miatt a térfogata akár négyszeresen is megnőhet. C) Elveszíti a szőrzetét. D) Rövidebbé és vékonyabbá válik.
A) Világos bézs B) Sötétbarna C) Fekete D) Világospiros
A) Felmászás a fák legmagasabb ágaira B) Árokásás a föld alatt C) Búvóhely keresése a sziklák alatt D) Menekülés a fák lyukaiba
A) Május és augusztus között. B) Április és szeptember között. C) November és február között. D) Június és október között.
A) Legalább 17 B) 5 C) 10 D) 25
A) A hímek B) Semelyik, ők egyedül alszanak C) A nőstények D) Mind a hímek, mind a nőstények egyenlő mértékben
A) A has B) A lábak C) A hát D) A farok
A) Növényevő. B) Hulladékokkal táplálkozó. C) Nagy emlősökra vadászó ragadozó. D) Befelépelek a helyi növényfajok számára.
A) Csótányok B) Szúnyogok C) Hangyák D) Termesztek
A) Madagaszkári foltvaras B) Madagaszkári vadmacska C) Csíkos manguszták D) Aye-aye
A) Másodlagos erdő B) Trópusi esőerdő C) Elsődleges erdő D) Értelmes lombos erdő
A) Mindegyiküknek egyenlő hosszúságú karjai vannak. B) Mindegyiküknek csak egy hosszú karja van. C) Mindegyikük metacentrikus. D) Mindegyikük acrocentrikus.
A) Egyensúlyozásra szolgáló szerv B) Ágak rögzítésére C) Kommunikáció más lemőkkel D) Rovarok elűzésére
A) Egy tapetum lucidum (fényvisszaverő réteg) B) Infravörös látás C) Színes látás D) Sztereoszkópikus látás
A) Coquerel-szifaka B) Szürke törpelemör C) Vöröses-szürke törpelemör D) Barna törpelemör (M. rufus)
A) Kerülést B) Erősen védett fészkek építése C) Maszkolódás D) Fizikai konfliktus
A) Sár B) Szárult levelek C) Fű D) Tollak
A) Hasukon csúsznak B) Ugrálnak, mint a béka C) Négy lábon másznak D) Egyenesen állva sétálnak
A) 75% B) 50% C) 25% D) 97%
A) Egyáltalán nem B) Csak a nedves évszak alatt C) Nagyobb százalékban D) Kevesebb, mint 10%
A) 44 kromoszómát B) 78 kromoszómát C) 66 kromoszómát D) 52 kromoszómát
A) 4,2 pikogramm B) 3,12 pikogramm C) 1,8 pikogramm D) 5,6 pikogramm
A) Ankarafantsika Nemzeti Park B) Az Onilahy folyó vagy a Tsimanampetsotsa-tó C) Mandena Természetvédelmi Zóna D) Tôlanaro
A) 1975 B) 2008 C) 1968 D) 1989
A) körülbelül 25% B) 10% C) 5% D) 50%
A) Főként húsevő B) Csak gyümölcsökkel táplálkozik C) Egyetlen fajta rovarral táplálkozik D) Nagyon széles táplálkozási kör
A) Barna egérlemúr (M. rufus) B) Csíkos farkú lemúr C) Coquerel-szifaka D) Vöröses-szürkés egérlemúr (M. griseorufus)
A) Hosszú távolságok megtétele vándorlás során. B) Fészkek építése a földön. C) Magányos életmód. D) Egy felnőtt nőstény elfogyasztása.
A) Hallás B) Látás C) Érintés D) Szaglás
A) Alacsony fekvésű, trópusi, száraz erdő B) Sivatag C) Érdes, mérsékelt övi esőerdő D) Tundra
A) Világos sárga B) Világos szürke C) Fekete D) Sötét barna
A) Louis Leakey B) Charles Darwin C) Étienne Geoffroy Saint-Hilaire D) John Frederick Miller
A) Nagyobb szénhidráttartalom a téli álom alatt. B) Csökkent ételbevitel az esős évszakban. C) Magasabb fehérjetartalom a tevékenyebb évszakban. D) Nincs változás a táplálkozásban az év során. |