![]()
A) Cercopithecus B) Chlorocebus C) Papio D) Macaca
A) North America B) Asia C) Africa D) Australia
A) Pack B) Troops C) Gaggle D) Herd
A) They are highly social animals B) They are solitary animals C) They are nocturnal D) They are herbivores
A) Pack B) Troop C) Pod D) Herd
A) 20-30 years B) 10-15 years C) 40-50 years D) 5-7 years
A) Scent marking B) Baboon statues C) Building fences D) Planting trees
A) 3 B) 5 C) 7 D) 9
A) Long tail B) Wingspan C) Bright fur D) Large canines
A) Reptiles B) Insects C) Primates D) Birds
A) To sing B) To attract mates C) To store food D) To scare off predators
A) The hamadryas baboon. B) The chacma baboon. C) The Guinea baboon. D) The olive baboon.
A) The Kinda baboon. B) The chacma baboon. C) The olive baboon. D) The hamadryas baboon.
A) Coyotes, foxes, and owls. B) Tigers, sharks, and snakes. C) Nile crocodiles, leopards, lions, and hyenas. D) Wolves, bears, and eagles.
A) Running away B) Taking infants C) Ignoring the fight D) Seeking help from females
A) Quadruplets B) Singletons C) Triplets D) Twins
A) The chacma baboon. B) The olive baboon. C) The hamadryas baboon. D) The Kinda baboon.
A) Fruit bats B) Rodents C) Fruits D) Grasses
A) Ra B) Osiris C) Babi D) Anubis
A) Single-male troops B) Mixed groups C) Female-only groups D) Isolated pairs
A) Atelidae B) Hominidae C) Cercopithecidae D) Pongidae
A) Mycobacterium tuberculosis B) Rabies C) Influenza D) Ebola
A) Baboons have a gestation period of about three months. B) Baboons have a gestation period of about nine months. C) Baboons have a gestation period of about six months. D) Baboons have a gestation period of about one year.
A) Skin cushions. B) Dermal pads. C) Buttock pads. D) Ischial callosities.
A) Sexual polymorphism. B) Sexual dimorphism. C) Sexual monomorphism. D) Sexual homomorphism.
A) Hairy muzzles with blunt teeth B) No visible canines C) Short, flat faces without teeth D) Long, dog-like muzzles with sharp canine teeth
A) Baboons determine dominance relations by observing feeding behavior. B) Baboons determine dominance relations by observing grooming behavior. C) Baboons can determine dominance relations from vocal exchanges. D) Baboons determine dominance relations through physical fights.
A) Tail B) Eyes C) Body D) Buttocks
A) Approximately 500 g B) Approximately 300 g C) Approximately 400 g D) Approximately 600 g
A) Maasai Mara ecosystem B) Amboseli ecosystem C) Serengeti ecosystem D) Tsavo ecosystem
A) The Cape buffalo B) The Nile crocodile C) The black mamba snake D) The African rock python
A) Males usually leave their birth group after having offspring. B) Males usually stay in their birth group for their entire lives. C) Males usually leave their birth group before reaching sexual maturity. D) Males usually leave their birth group after reaching sexual maturity.
A) Baboons sleep in burrows underground. B) Baboons sleep in caves. C) Baboons sleep in open fields. D) Baboons sleep in trees, or on high cliffs or rocks.
A) Most females leave their birth group after having offspring. B) Most females leave their birth group after reaching sexual maturity. C) Most females stay in the same group for their lives. D) Most females leave their birth group before reaching sexual maturity.
A) Mate choice B) Absence of males C) Isolation of groups D) Lack of social structure |