![]()
A) Aardvarkus africanus B) Digdig eaterus C) Orycteropus afer D) Anteaterius giganteus
A) Ants and termites B) Fish C) Grass D) Fruit
A) Africa B) Asia C) South America D) Australia
A) Wolves B) Hyenas C) Lions D) Eagles
A) 2 years B) 3 months C) 1 year D) 6 months
A) Smell B) Taste C) Sight D) Hearing
A) None B) 2 C) 1 D) 3
A) Pack B) Colony C) Herd D) Solitary
A) Walking B) Flying C) Swimming D) Jumping
A) Pilosa B) Proboscidea C) Tubulidentata D) Afrotheria
A) 'Burrowing mammal' B) 'Ant bear' C) 'Earth pig' or 'ground pig' D) 'Nocturnal digger'
A) Xenarthra B) Afrotheria C) Euarchontoglires D) Laurasiatheria
A) Golden moles B) Manatees C) South American anteater D) Elephant shrews
A) They have tubule-style teeth. B) They are absent. C) They are continuously growing. D) They are made of keratin.
A) Areas that are mainly rocky B) Forests C) Deserts D) Grasslands
A) Elephant shrews B) Hyenas C) South American anteaters D) Wolverines
A) Long proboscis B) Talons C) Large ears D) Whiskers
A) 90 to 110 kilograms B) 100 to 120 kilograms C) 40 to 60 kilograms D) 60 to 80 kilograms (130–180 lb)
A) Webbed feet B) Long claws C) Flexible joints D) Endosteal tissue called compacted coarse cancellous bone (CCCB)
A) Six B) Five C) Three D) Four
A) Modified mimetic muscles B) Standard facial muscles C) Tongue muscles D) Cranial nerves
A) South Africa B) Madagascar C) Namibia D) Ethiopia
A) Solid brown B) Bright orange with black spots C) Black and white stripes D) Pale yellowish-grey, often stained reddish-brown by soil
A) Pick up the leftovers B) Avoid the area C) Leave the mound untouched D) Dig deeper into the mound
A) 2.5 metres B) 1.5 metres C) 2.2 metres (7 ft 3 in) D) 3.0 metres
A) Underneath a large rock. B) A recently excavated ant nest. C) In a tree hollow. D) On the surface of a pond.
A) Loud bleating sounds B) High-pitched chirping C) Soft grunting sounds D) Continuous roaring
A) Crouching on its hind legs B) Plantigrade, standing on its soles C) Sitting on its haunches D) Upright with bent knees
A) 105 to 130 centimetres (3.44–4.27 ft) B) 140 to 160 centimetres C) 90 to 110 centimetres D) 80 to 100 centimetres
A) Hunt them for meat B) Use them as pets C) Domesticate them D) Train them for racing
A) Woodlands B) Swamp forest C) Grasslands D) Savannas
A) 150 centimetres B) 80 centimetres C) About 100 centimetres (3.3 ft) D) 120 centimetres
A) May–July B) January–March C) November–December D) August–October
A) They turn into scales. B) They remain flaccid. C) The ears can be held upright. D) They fall off.
A) Tusks B) Teeth C) Hooves D) Claws
A) Nine B) Eight C) Four to five D) Ten
A) Competitive B) Symbiotic C) Predatory D) Parasitic
A) Storing water B) Producing saliva C) Grinding swallowed food D) Secreting strong-smelling fluids
A) Straight B) Thin C) Short D) Very thick
A) Primates B) Afroinsectiphilia C) Rodentia D) Carnivora
A) Orycteropus afer leopoldi B) O. a. capensis C) Orycteropus afer somalicus D) Orycteropus afer afer
A) Anoplolepis custodiens B) Trinervitermes trinervoides C) Red ants D) African driver ants
A) The Simpsons B) Adventure Time C) Arthur D) SpongeBob SquarePants
A) Crepuscular activity patterns B) Remain unchanged C) More diurnal activity patterns D) Nocturnal activity patterns
A) Aardvark cucumber B) Apple C) Banana D) Orange
A) Flat and broad with enamel coating B) Thin, hexagonal tubes of vasodentin C) Enamel-coated with pulp cavities D) Round with multiple roots
A) Nine B) Eleven C) Seven D) Five
A) Critically endangered B) Least concern C) Vulnerable D) Endangered
A) For camouflage B) To attract mates C) To help filter particulate matter as it digs D) To regulate body temperature
A) 50 centimetres B) 80 centimetres C) 70 centimetres D) 60 centimetres (24 in)
A) Camouflage B) Tough skin C) Thick fur D) Hard shell |