A) Otterus riverinus B) Lontra canadensis C) Riverus americensis D) Aqua otterus
A) 27 B) 5 C) 13 D) 8
A) Less than 1 year B) 20-25 years C) 10-15 years D) 2-4 years
A) A school B) A flock C) A romp D) A herd
A) They dive underwater to catch prey B) They beg for food from humans C) They climb trees to catch birds D) They use traps
A) Mustelidae B) Canidae C) Ursidae D) Felidae
A) Only on weekends B) Yes C) No D) It depends on the weather
A) By licking their fur B) By using hairbrushes C) By rolling in mud D) By taking dust baths
A) No B) Only if it's a leap year C) Yes, for several months D) They hibernate underwater
A) Critically Endangered B) Endangered C) Vulnerable D) Least Concern
A) They are predators of birds B) They are scavengers C) They are known for their singing abilities D) They help maintain the balance of fish populations
A) Striped fur B) Webbed feet C) Sharp claws D) Blubber layer
A) Hearing B) Sight C) Smell D) Taste
A) Noon B) Midnight C) Dawn and dusk D) Afternoon
A) Oligocene epoch B) Miocene epoch C) Eocene epoch D) Pliocene epoch
A) River, lake, swamp, coastal shoreline, tidal flat, or estuary B) Urban environments C) Mountainous areas D) Desert and arid regions
A) Climate change B) Environmental pollution C) Natural predators D) Overhunting by humans
A) During the Oligocene epoch B) During the Eocene epoch C) During the Miocene epoch D) During the Pliocene epoch
A) Directly from South America B) From Old World river otters via the Bering Land Bridge C) Via migration through Europe D) Through evolution in North America
A) Charles Darwin B) Carl Linnaeus C) George Cuvier D) Johann Christian Daniel von Schreber
A) Not listed B) Appendix II C) Appendix I D) Appendix III
A) L. c. sonora (Rhoads, 1898) B) L. c. canadensis (Schreber, 1777) C) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) D) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898)
A) 85% B) 50% C) 98% D) 75%
A) Northwestern United States B) Midwestern United States C) Southwestern United States D) Northeastern United States
A) Carrion B) Fish C) Reptiles D) Amphibians
A) Georgia B) Arkansas C) Texas D) California
A) Fall B) Summer C) Spring D) Winter
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. mira (Goldman, 1935)
A) Species have stable populations without any risk. B) Species are extinct in the wild. C) Species are critically endangered and need immediate protection. D) Species not necessarily threatened with extinction but may become so unless trade is controlled.
A) 20 kg (44 lb) B) 8.3 kg (18 lb) C) 11.3 kilograms (25 lb) D) 15 kg (33 lb)
A) Odonata (dragonfly nymphs) B) Coleoptera (adult beetles) C) Plecoptera (stonefly nymphs) D) Hemiptera (true bugs)
A) Crustaceans (crayfish) B) Small mammals C) Birds D) Aquatic plants
A) Cyprinidae (carp and daces) B) Ictaluridae (bullheads and catfish) C) Salmonidae (trout) D) Catostomidae (suckers)
A) 75% B) 50% C) 91.9% D) 60%
A) Red fox B) Killer whale C) American crocodile D) American alligator
A) Mollusks B) Common snapping turtle C) Ducks D) North American beaver
A) Northwestern salamanders B) Boreal chorus frogs (Pseudacris maculata) C) American bullfrogs D) Green frogs
A) 8.3 kg (18 lb) B) 20 kg (44 lb) C) 11.3 kilograms (25 lb) D) 15 kg (33 lb)
A) Higher litter size B) Lack of parental care C) Shorter gestation period D) Delayed implantation
A) Northwestern salamanders B) California giant salamander C) Rough-skinned newt D) Garter snakes (Thamnophis)
A) Introduction of invasive species B) Reintroduction projects C) Urban development D) Culling of predators
A) About one-third B) Half C) Two-thirds D) One-fourth
A) 30 B) 36 C) 28 D) 42
A) Waterfowl broods B) Colonial nesting birds C) Birds in flight D) Rails
A) 1976 B) 1980 C) 1994 D) 2000
A) Mallard B) Peregrine falcon C) Northern pintail D) Canvasback
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. sonora (Rhoads, 1898) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935)
A) Northwest Territories B) Central California marshland C) Alberta, Canada D) Western Oregon
A) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) B) L. c. canadensis (Schreber, 1777) C) L. c. sonora (Rhoads, 1898) D) L. c. lataxina (Cuvier, 1823)
A) 20 kg (44 lb) B) 15 kg (33 lb) C) 8.3 kg (18 lb) D) 11.3 kilograms (25 lb)
A) British Columbia. B) Ontario. C) Quebec. D) Prince Edward Island. |