![]()
A) Panthera onca B) Panthera leo C) Felis catus D) Canis lupus
A) Australia B) Central and South America C) Asia D) Africa
A) Carnivorous B) Omnivorous C) Insectivorous D) Herbivorous
A) They cannot climb trees B) They are excellent swimmers C) They hibernate in winter D) They are afraid of water
A) Poisonous venom B) Camouflaging abilities C) Teleportation D) Powerful jaws and teeth
A) 20-25 years B) 12-15 years C) 1-2 years D) 5-8 years
A) Tundras B) Deserts C) Mountains D) Tropical rainforests
A) Poaching B) Habitat loss and fragmentation C) Climate change D) Invasive species
A) Up to 1.6 m (5 ft 3 in) B) Up to 2 m (6 ft 7 in) C) Up to 1.85 m (6 ft 1 in) D) Up to 1.5 m (4 ft 11 in)
A) Pale yellow to tan B) Red C) Grey D) White
A) By breaking its neck B) By drowning it C) By biting directly through the skull between the ears D) By suffocating it
A) A female jaguar B) A jaguar with a black coat C) A jaguar with no spots D) A juvenile jaguar
A) From Africa B) Across the Atlantic Ocean C) Through the Panama Canal D) Via the land bridge that spanned the Bering Strait
A) Near Threatened B) Vulnerable C) Critically Endangered D) Endangered
A) 75 large areas B) 100 large areas C) 51 large areas D) 25 large areas
A) The Tupi-Guarani word yaguara meaning 'wild beast that overcomes its prey at a bound' B) A Latin word for lion C) An Old English word for tiger D) A Greek word for panther
A) 'Fierce predator' B) 'True beast' C) 'Wild animal' D) 'Small cat'
A) None, all featured jaguars B) The Maya C) The Aztec D) The Inca
A) With one syllable B) With two syllables C) With four syllables D) With three syllables
A) A Spanish word for tiger B) The Portuguese name onça for a spotted cat larger than a lynx C) An English word for leopard D) A French word for cougar
A) 1939 B) 1901 C) 1834 D) 1758
A) Three B) Eight C) Nine D) Two
A) P. o. hernandesii B) P. o. goldmani C) P. o. palustris D) P. o. peruviana
A) Brazil B) Peru C) Argentina D) Mexico
A) Polytypic with nine subspecies B) Monotypic taxon C) A separate genus D) Polytypic with three subspecies
A) P. o. hernandesii B) P. o. peruviana C) P. o. centralis D) P. o. goldmani
A) P. o. veraecrucis B) P. o. paraguensis C) P. o. palustris D) P. o. arizonensis
A) 66% B) 54% C) 40% D) 70%
A) The leopard B) The lion C) The tiger D) Panthera gombaszogensis
A) Convention on Biological Diversity B) CITES Appendix I C) Endangered Species Act D) Migratory Bird Treaty Act
A) Maya civilization B) Moche culture C) Olméc culture D) Inca culture
A) 20–25% B) 40–45% C) 30–35% D) 10–15%
A) Argentine pampas B) Yucatán Peninsula C) Mexican arid grasslands D) Amazon rainforest
A) Baja California Desert B) Yucatán Peninsula C) Sierra Madre Occidental mountains D) Chihuahuan Desert
A) 18th century B) 20th century C) 19th century D) 21st century
A) CITES Appendix I B) IUCN Red List C) Global Biodiversity Assessment D) WWF Endangered Species List
A) During mating season B) In search of food C) While hunting prey D) When it had been cornered or wounded.
A) 55% B) 30% C) 65% D) 45%
A) Pantanal B) Atlantic Forest C) North Platte River region D) Amazon rainforest
A) 1973 B) 1965 C) 1990 D) 1980
A) P. o. peruviana B) P. o. centralis C) P. o. arizonensis D) P. o. veraecrucis
A) The status of several subspecies B) The classification into the genus Panthera C) The existence of any subspecies D) The morphological features shared with leopards
A) 10–20 days B) 30–40 days C) 3–5 days D) 7–15 days
A) Heavy body weight. B) Long teeth. C) Strong bite force. D) Sharp claws.
A) 2001 B) 2008 C) 2013 D) 2020
A) 887.0 Newton B) 118.6 C) 4.939 kN (1,110 lbf) D) 6.922 kN (1,556 lbf)
A) Brazil B) China C) Peru D) Bolivia
A) Interstate 40 B) Interstate 20 C) Interstate 10 D) Interstate 5
A) Asia B) North America C) South America D) Africa
A) 36–50 kg (79–110 lb) B) 158 kg (348 lb) and above C) 95 kg (209 lb) only D) 56–96 kg (123–212 lb)
A) 1996 B) 1963 C) 1948 D) 1860
A) 8,750,000 km2 B) 10,000,000 km2 C) 15,000,000 km2 D) 19,000,000 km2
A) Herbivore B) Apex predator C) Prey species D) Scavenger
A) Lima, Iquitos, Pucallpa B) Cusco, Arequipa, Trujillo C) Puno, Juliaca, Huaraz D) Arequipa, Lima, Chiclayo
A) Natural predators B) Overhunting by indigenous people C) Deforestation D) Climate change
A) P. o. hernandesii B) P. o. peruviana C) P. o. centralis D) P. o. goldmani
A) Washington, Oregon, Idaho B) Arizona, New Mexico, Texas C) California, Nevada, Utah D) Florida, Georgia, Alabama
A) 40% B) 26% C) 35% D) 15%
A) 1996 B) 1948 C) 1860 D) 1963
A) Isthmus of Panama B) Land bridge in Southeast Asia C) Beringia D) Suez Land Bridge
A) January 2010 B) June 2008 C) December 2012 D) March 2005
A) 1999 B) 2005 C) 1986 D) 2012
A) Grunting B) Roaring C) Prusten D) Meowing
A) 500 B) 900 C) 760 D) 850
A) Climate change B) Natural predators C) Disease D) Poaching
A) 1984 B) 1948 C) 1969 D) 1996
A) April 2019 B) January 2015 C) March 2020 D) August 2012
A) Santa Catarina B) Rio de Janeiro C) São Paulo D) Bahia
A) Stalk-and-ambush strategy. B) Use tools to capture. C) Chase and pounce. D) Trap in burrows. |