A) Macaca B) Papio C) Cercopithecus D) Chlorocebus
A) North America B) Asia C) Australia D) Africa
A) Troops B) Herd C) Pack D) Gaggle
A) They are highly social animals B) They are nocturnal C) They are herbivores D) They are solitary animals
A) Pack B) Herd C) Troop D) Pod
A) 5-7 years B) 10-15 years C) 40-50 years D) 20-30 years
A) Planting trees B) Building fences C) Scent marking D) Baboon statues
A) 7 B) 9 C) 5 D) 3
A) Large canines B) Bright fur C) Long tail D) Wingspan
A) Insects B) Reptiles C) Primates D) Birds
A) To store food B) To scare off predators C) To attract mates D) To sing
A) The olive baboon. B) The Guinea baboon. C) The hamadryas baboon. D) The chacma baboon.
A) The hamadryas baboon. B) The Kinda baboon. C) The olive baboon. D) The chacma baboon.
A) Coyotes, foxes, and owls. B) Nile crocodiles, leopards, lions, and hyenas. C) Wolves, bears, and eagles. D) Tigers, sharks, and snakes.
A) Ignoring the fight B) Running away C) Seeking help from females D) Taking infants
A) Singletons B) Triplets C) Quadruplets D) Twins
A) The olive baboon. B) The hamadryas baboon. C) The Kinda baboon. D) The chacma baboon.
A) Rodents B) Fruit bats C) Grasses D) Fruits
A) Ra B) Anubis C) Babi D) Osiris
A) Single-male troops B) Female-only groups C) Mixed groups D) Isolated pairs
A) Cercopithecidae B) Hominidae C) Pongidae D) Atelidae
A) Influenza B) Ebola C) Rabies D) Mycobacterium tuberculosis
A) Baboons have a gestation period of about six months. B) Baboons have a gestation period of about three months. C) Baboons have a gestation period of about nine months. D) Baboons have a gestation period of about one year.
A) Dermal pads. B) Ischial callosities. C) Buttock pads. D) Skin cushions.
A) Sexual monomorphism. B) Sexual dimorphism. C) Sexual homomorphism. D) Sexual polymorphism.
A) No visible canines B) Hairy muzzles with blunt teeth C) Long, dog-like muzzles with sharp canine teeth D) Short, flat faces without teeth
A) Baboons determine dominance relations by observing feeding behavior. B) Baboons determine dominance relations by observing grooming behavior. C) Baboons can determine dominance relations from vocal exchanges. D) Baboons determine dominance relations through physical fights.
A) Buttocks B) Eyes C) Tail D) Body
A) Approximately 500 g B) Approximately 600 g C) Approximately 400 g D) Approximately 300 g
A) Maasai Mara ecosystem B) Tsavo ecosystem C) Serengeti ecosystem D) Amboseli ecosystem
A) The African rock python B) The Nile crocodile C) The black mamba snake D) The Cape buffalo
A) Males usually stay in their birth group for their entire lives. B) Males usually leave their birth group before reaching sexual maturity. C) Males usually leave their birth group after reaching sexual maturity. D) Males usually leave their birth group after having offspring.
A) Baboons sleep in open fields. B) Baboons sleep in trees, or on high cliffs or rocks. C) Baboons sleep in caves. D) Baboons sleep in burrows underground.
A) Most females leave their birth group after having offspring. B) Most females leave their birth group after reaching sexual maturity. C) Most females stay in the same group for their lives. D) Most females leave their birth group before reaching sexual maturity.
A) Lack of social structure B) Absence of males C) Isolation of groups D) Mate choice |