A) Digdig eaterus B) Aardvarkus africanus C) Orycteropus afer D) Anteaterius giganteus
A) Fruit B) Fish C) Ants and termites D) Grass
A) Australia B) Asia C) South America D) Africa
A) Eagles B) Hyenas C) Wolves D) Lions
A) 3 months B) 6 months C) 1 year D) 2 years
A) Hearing B) Sight C) Taste D) Smell
A) None B) 2 C) 1 D) 3
A) Herd B) Solitary C) Colony D) Pack
A) Walking B) Swimming C) Jumping D) Flying
A) Tubulidentata B) Afrotheria C) Proboscidea D) Pilosa
A) 'Burrowing mammal' B) 'Ant bear' C) 'Nocturnal digger' D) 'Earth pig' or 'ground pig'
A) Euarchontoglires B) Laurasiatheria C) Afrotheria D) Xenarthra
A) Elephant shrews B) Manatees C) South American anteater D) Golden moles
A) They are made of keratin. B) They are continuously growing. C) They have tubule-style teeth. D) They are absent.
A) Areas that are mainly rocky B) Grasslands C) Forests D) Deserts
A) Wolverines B) Hyenas C) Elephant shrews D) South American anteaters
A) Long proboscis B) Talons C) Large ears D) Whiskers
A) 60 to 80 kilograms (130–180 lb) B) 90 to 110 kilograms C) 40 to 60 kilograms D) 100 to 120 kilograms
A) Webbed feet B) Endosteal tissue called compacted coarse cancellous bone (CCCB) C) Flexible joints D) Long claws
A) Four B) Six C) Five D) Three
A) Cranial nerves B) Tongue muscles C) Standard facial muscles D) Modified mimetic muscles
A) Namibia B) Ethiopia C) Madagascar D) South Africa
A) Solid brown B) Pale yellowish-grey, often stained reddish-brown by soil C) Bright orange with black spots D) Black and white stripes
A) Dig deeper into the mound B) Avoid the area C) Pick up the leftovers D) Leave the mound untouched
A) 1.5 metres B) 2.2 metres (7 ft 3 in) C) 3.0 metres D) 2.5 metres
A) Underneath a large rock. B) On the surface of a pond. C) In a tree hollow. D) A recently excavated ant nest.
A) Loud bleating sounds B) Continuous roaring C) Soft grunting sounds D) High-pitched chirping
A) Sitting on its haunches B) Plantigrade, standing on its soles C) Crouching on its hind legs D) Upright with bent knees
A) 80 to 100 centimetres B) 140 to 160 centimetres C) 105 to 130 centimetres (3.44–4.27 ft) D) 90 to 110 centimetres
A) Hunt them for meat B) Domesticate them C) Use them as pets D) Train them for racing
A) Woodlands B) Savannas C) Grasslands D) Swamp forest
A) 80 centimetres B) About 100 centimetres (3.3 ft) C) 150 centimetres D) 120 centimetres
A) November–December B) January–March C) August–October D) May–July
A) They remain flaccid. B) They fall off. C) They turn into scales. D) The ears can be held upright.
A) Hooves B) Teeth C) Claws D) Tusks
A) Four to five B) Ten C) Nine D) Eight
A) Predatory B) Competitive C) Symbiotic D) Parasitic
A) Grinding swallowed food B) Storing water C) Producing saliva D) Secreting strong-smelling fluids
A) Very thick B) Short C) Thin D) Straight
A) Primates B) Rodentia C) Afroinsectiphilia D) Carnivora
A) Orycteropus afer leopoldi B) Orycteropus afer somalicus C) O. a. capensis D) Orycteropus afer afer
A) African driver ants B) Trinervitermes trinervoides C) Red ants D) Anoplolepis custodiens
A) SpongeBob SquarePants B) Adventure Time C) The Simpsons D) Arthur
A) More diurnal activity patterns B) Crepuscular activity patterns C) Remain unchanged D) Nocturnal activity patterns
A) Banana B) Aardvark cucumber C) Orange D) Apple
A) Round with multiple roots B) Thin, hexagonal tubes of vasodentin C) Enamel-coated with pulp cavities D) Flat and broad with enamel coating
A) Eleven B) Seven C) Nine D) Five
A) Critically endangered B) Endangered C) Vulnerable D) Least concern
A) To regulate body temperature B) To help filter particulate matter as it digs C) To attract mates D) For camouflage
A) 60 centimetres (24 in) B) 50 centimetres C) 70 centimetres D) 80 centimetres
A) Tough skin B) Thick fur C) Camouflage D) Hard shell |