A) Otterus riverinus B) Lontra canadensis C) Aqua otterus D) Riverus americensis
A) 8 B) 27 C) 13 D) 5
A) 10-15 years B) Less than 1 year C) 20-25 years D) 2-4 years
A) A romp B) A herd C) A flock D) A school
A) They dive underwater to catch prey B) They climb trees to catch birds C) They use traps D) They beg for food from humans
A) Felidae B) Canidae C) Mustelidae D) Ursidae
A) No B) Yes C) It depends on the weather D) Only on weekends
A) By licking their fur B) By rolling in mud C) By using hairbrushes D) By taking dust baths
A) No B) Yes, for several months C) Only if it's a leap year D) They hibernate underwater
A) Critically Endangered B) Endangered C) Least Concern D) Vulnerable
A) They are scavengers B) They are known for their singing abilities C) They help maintain the balance of fish populations D) They are predators of birds
A) Webbed feet B) Blubber layer C) Striped fur D) Sharp claws
A) Sight B) Smell C) Hearing D) Taste
A) Midnight B) Noon C) Afternoon D) Dawn and dusk
A) Pliocene epoch B) Oligocene epoch C) Eocene epoch D) Miocene epoch
A) River, lake, swamp, coastal shoreline, tidal flat, or estuary B) Mountainous areas C) Urban environments D) Desert and arid regions
A) Natural predators B) Climate change C) Environmental pollution D) Overhunting by humans
A) During the Eocene epoch B) During the Pliocene epoch C) During the Miocene epoch D) During the Oligocene epoch
A) Via migration through Europe B) Directly from South America C) From Old World river otters via the Bering Land Bridge D) Through evolution in North America
A) Carl Linnaeus B) Johann Christian Daniel von Schreber C) George Cuvier D) Charles Darwin
A) Appendix III B) Appendix I C) Appendix II D) Not listed
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. sonora (Rhoads, 1898) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905)
A) 50% B) 75% C) 85% D) 98%
A) Southwestern United States B) Northeastern United States C) Midwestern United States D) Northwestern United States
A) Amphibians B) Fish C) Carrion D) Reptiles
A) Arkansas B) Georgia C) Texas D) California
A) Fall B) Summer C) Winter D) Spring
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) C) L. c. mira (Goldman, 1935) D) L. c. canadensis (Schreber, 1777)
A) Species have stable populations without any risk. B) Species are extinct in the wild. C) Species are critically endangered and need immediate protection. D) Species not necessarily threatened with extinction but may become so unless trade is controlled.
A) 11.3 kilograms (25 lb) B) 8.3 kg (18 lb) C) 20 kg (44 lb) D) 15 kg (33 lb)
A) Hemiptera (true bugs) B) Coleoptera (adult beetles) C) Odonata (dragonfly nymphs) D) Plecoptera (stonefly nymphs)
A) Crustaceans (crayfish) B) Small mammals C) Aquatic plants D) Birds
A) Cyprinidae (carp and daces) B) Catostomidae (suckers) C) Ictaluridae (bullheads and catfish) D) Salmonidae (trout)
A) 50% B) 91.9% C) 60% D) 75%
A) Red fox B) American alligator C) Killer whale D) American crocodile
A) Ducks B) Mollusks C) Common snapping turtle D) North American beaver
A) Boreal chorus frogs (Pseudacris maculata) B) Northwestern salamanders C) American bullfrogs D) Green frogs
A) 11.3 kilograms (25 lb) B) 15 kg (33 lb) C) 8.3 kg (18 lb) D) 20 kg (44 lb)
A) Lack of parental care B) Delayed implantation C) Higher litter size D) Shorter gestation period
A) Garter snakes (Thamnophis) B) California giant salamander C) Northwestern salamanders D) Rough-skinned newt
A) Introduction of invasive species B) Culling of predators C) Reintroduction projects D) Urban development
A) Two-thirds B) One-fourth C) Half D) About one-third
A) 30 B) 36 C) 28 D) 42
A) Birds in flight B) Colonial nesting birds C) Waterfowl broods D) Rails
A) 1994 B) 1980 C) 2000 D) 1976
A) Peregrine falcon B) Northern pintail C) Canvasback D) Mallard
A) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) B) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. sonora (Rhoads, 1898)
A) Central California marshland B) Northwest Territories C) Western Oregon D) Alberta, Canada
A) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) B) L. c. sonora (Rhoads, 1898) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. lataxina (Cuvier, 1823)
A) 8.3 kg (18 lb) B) 11.3 kilograms (25 lb) C) 15 kg (33 lb) D) 20 kg (44 lb)
A) British Columbia. B) Ontario. C) Quebec. D) Prince Edward Island. |