A) Felis catus B) Panthera onca C) Canis lupus D) Panthera leo
A) Australia B) Africa C) Central and South America D) Asia
A) Herbivorous B) Omnivorous C) Insectivorous D) Carnivorous
A) They are afraid of water B) They hibernate in winter C) They cannot climb trees D) They are excellent swimmers
A) Poisonous venom B) Powerful jaws and teeth C) Teleportation D) Camouflaging abilities
A) 20-25 years B) 1-2 years C) 12-15 years D) 5-8 years
A) Mountains B) Deserts C) Tropical rainforests D) Tundras
A) Invasive species B) Climate change C) Poaching D) Habitat loss and fragmentation
A) Up to 1.6 m (5 ft 3 in) B) Up to 1.5 m (4 ft 11 in) C) Up to 2 m (6 ft 7 in) D) Up to 1.85 m (6 ft 1 in)
A) Pale yellow to tan B) Grey C) White D) Red
A) By suffocating it B) By biting directly through the skull between the ears C) By breaking its neck D) By drowning it
A) A jaguar with a black coat B) A jaguar with no spots C) A female jaguar D) A juvenile jaguar
A) Via the land bridge that spanned the Bering Strait B) Through the Panama Canal C) Across the Atlantic Ocean D) From Africa
A) Vulnerable B) Critically Endangered C) Near Threatened D) Endangered
A) 25 large areas B) 75 large areas C) 100 large areas D) 51 large areas
A) A Greek word for panther B) A Latin word for lion C) The Tupi-Guarani word yaguara meaning 'wild beast that overcomes its prey at a bound' D) An Old English word for tiger
A) 'True beast' B) 'Fierce predator' C) 'Small cat' D) 'Wild animal'
A) The Inca B) The Aztec C) None, all featured jaguars D) The Maya
A) With three syllables B) With four syllables C) With two syllables D) With one syllable
A) An English word for leopard B) A French word for cougar C) The Portuguese name onça for a spotted cat larger than a lynx D) A Spanish word for tiger
A) 1901 B) 1758 C) 1834 D) 1939
A) Three B) Eight C) Two D) Nine
A) P. o. peruviana B) P. o. hernandesii C) P. o. goldmani D) P. o. palustris
A) Mexico B) Argentina C) Brazil D) Peru
A) A separate genus B) Polytypic with three subspecies C) Monotypic taxon D) Polytypic with nine subspecies
A) P. o. hernandesii B) P. o. centralis C) P. o. peruviana D) P. o. goldmani
A) P. o. veraecrucis B) P. o. arizonensis C) P. o. palustris D) P. o. paraguensis
A) 66% B) 54% C) 70% D) 40%
A) The leopard B) The lion C) The tiger D) Panthera gombaszogensis
A) Convention on Biological Diversity B) Endangered Species Act C) CITES Appendix I D) Migratory Bird Treaty Act
A) Moche culture B) Inca culture C) Maya civilization D) Olméc culture
A) 10–15% B) 40–45% C) 20–25% D) 30–35%
A) Yucatán Peninsula B) Amazon rainforest C) Argentine pampas D) Mexican arid grasslands
A) Sierra Madre Occidental mountains B) Yucatán Peninsula C) Baja California Desert D) Chihuahuan Desert
A) 21st century B) 19th century C) 18th century D) 20th century
A) CITES Appendix I B) Global Biodiversity Assessment C) IUCN Red List D) WWF Endangered Species List
A) During mating season B) While hunting prey C) When it had been cornered or wounded. D) In search of food
A) 30% B) 65% C) 45% D) 55%
A) Amazon rainforest B) Pantanal C) North Platte River region D) Atlantic Forest
A) 1973 B) 1965 C) 1980 D) 1990
A) P. o. arizonensis B) P. o. veraecrucis C) P. o. peruviana D) P. o. centralis
A) The classification into the genus Panthera B) The morphological features shared with leopards C) The status of several subspecies D) The existence of any subspecies
A) 7–15 days B) 30–40 days C) 3–5 days D) 10–20 days
A) Strong bite force. B) Long teeth. C) Heavy body weight. D) Sharp claws.
A) 2020 B) 2001 C) 2008 D) 2013
A) 118.6 B) 887.0 Newton C) 4.939 kN (1,110 lbf) D) 6.922 kN (1,556 lbf)
A) Peru B) China C) Bolivia D) Brazil
A) Interstate 40 B) Interstate 5 C) Interstate 20 D) Interstate 10
A) South America B) Africa C) North America D) Asia
A) 36–50 kg (79–110 lb) B) 56–96 kg (123–212 lb) C) 95 kg (209 lb) only D) 158 kg (348 lb) and above
A) 1948 B) 1996 C) 1963 D) 1860
A) 15,000,000 km2 B) 8,750,000 km2 C) 10,000,000 km2 D) 19,000,000 km2
A) Prey species B) Apex predator C) Scavenger D) Herbivore
A) Arequipa, Lima, Chiclayo B) Lima, Iquitos, Pucallpa C) Cusco, Arequipa, Trujillo D) Puno, Juliaca, Huaraz
A) Climate change B) Overhunting by indigenous people C) Natural predators D) Deforestation
A) P. o. hernandesii B) P. o. peruviana C) P. o. goldmani D) P. o. centralis
A) Florida, Georgia, Alabama B) Arizona, New Mexico, Texas C) California, Nevada, Utah D) Washington, Oregon, Idaho
A) 26% B) 35% C) 15% D) 40%
A) 1948 B) 1860 C) 1963 D) 1996
A) Beringia B) Land bridge in Southeast Asia C) Isthmus of Panama D) Suez Land Bridge
A) March 2005 B) June 2008 C) January 2010 D) December 2012
A) 1999 B) 1986 C) 2012 D) 2005
A) Meowing B) Grunting C) Roaring D) Prusten
A) 900 B) 760 C) 500 D) 850
A) Natural predators B) Climate change C) Poaching D) Disease
A) 1969 B) 1996 C) 1984 D) 1948
A) April 2019 B) January 2015 C) August 2012 D) March 2020
A) Santa Catarina B) Rio de Janeiro C) São Paulo D) Bahia
A) Stalk-and-ambush strategy. B) Trap in burrows. C) Use tools to capture. D) Chase and pounce. |