![]()
A) Karides B) Kabuklu deniz canlıları C) Çok kılçıklı solucanlar D) Balık
A) Sadece ayaklarını kullanarak hareket ederler. B) Yarı açık kanatlarını kürek gibi ve ayaklarını dümen gibi kullanırlar. C) Taşıma için okyanus akıntılarından yararlanırlar. D) Kanatlarını hızla çırparlar.
A) 12 cm (5 inç) B) Yaklaşık 7 cm (3 inç) C) 18 cm (7 inç) D) 5 cm (2 inç)
A) Böbrekleri ve burunlarındaki özel tuz bezleri aracılığıyla. B) Taze su içerek. C) Tuzu kusarak. D) Tuzu ayakları aracılığıyla dışarı atarak.
A) En yakın yerleşim yerine. B) Her yıl tamamen farklı bir yere. C) Farklı adalar arasında rastgele bölgelere. D) Doğdukları kolonilere.
A) Varır varmaz hemen yere konarlar. B) Suya dalarak ilerlerler. C) Doğrudan bir yuva girişine doğru uçarlar. D) İnerlemeden önce birkaç tur atarlar.
A) Sessiz kalarak. B) Başlarını eğerek. C) Yüzerek uzaklaşarak. D) Düz bir duruş, kabarık göğüs tüyleri ve dik bir kuyruk ile.
A) Uzunluğu 70 mm, genişliği 45 mm, yaklaşık 80 gram ağırlığında. B) Uzunluğu 61 mm, genişliği 42 mm, yaklaşık 62 gram ağırlığında. C) Uzunluğu 55 mm, genişliği 35 mm, yaklaşık 50 gram ağırlığında. D) Uzunluğu 50 mm, genişliği 30 mm, yaklaşık 40 gram ağırlığında.
A) Balıkları başlangıçtan itibaren yuvaya bırakma. B) Gagadan gaga besleme. C) Önceden sindirilmiş yiyeceklerle besleme. D) Onların kendi başlarına avlanmalarına izin verme.
A) Kum sülüklülerinin bulunabilirliği. B) Suyun sıcaklığı. C) Kuzey kutbu şahinlerinin varlığı. D) Karada bulunan yırtıcı hayvanların sayısı.
A) 34 ila 50 gün, bu süre yiyecek kaynaklarına bağlı olarak değişir. B) 80 ila 90 gün. C) 10 ila 20 gün. D) 60 ila 70 gün.
A) Hemen yuvasından ayrılır. B) Yetişkinlere ait yüz bölgesindeki renkli lekeler belirginleşir. C) Kendi yiyeceğini bulmaya başlar. D) Tüy yeleğini döker ve genç kuşlara ait tüylerini gösterir.
A) Yavrular yuvada sonsuza dek kalır. B) Yavrular terk edilir. C) Yavrular gündüzleri yuvadan ayrılır. D) Yavrular geceleyin yuvadan ayrılır.
A) Diğer civcivlerle bir araya gelirler. B) Yırtıcı hayvanların bulunduğu yöne doğru yüzmeye başlarlar. C) Genellikle, gün doğumunda kıyıdan yaklaşık 3 kilometre uzaklaşarak denize doğru yüzmeye başlarlar. D) Hemen geri dönerek karaya ulaşırlar.
A) İnsan yerleşim yerlerine göç ederler. B) Hemen yakındaki yeni alanlar bulurlar. C) Yeni kolonilerin kendiliğinden oluşması pek olası değildir. D) O yıl için üremeyi bırakırlar.
A) Karmaşık şarkılar söylemek. B) Papağanların, kafalarını sallayarak ve gagalarını birbirine vurarak oluşturduğu, "gagalamak" adı verilen davranış. C) Detaylı yuvalar inşa etmek. D) Hava akrobatik hareketleri sergilemek.
A) Yuvalar, yiyeceklerin depolanması için kullanılır. B) Yuvalar sadece genç pofinler tarafından kullanılır. C) Yuvalar, bir kez kullanıldıktan sonra terk edilir. D) Yuvalar, üreme ve yavruların büyütülmesi için kullanılır.
A) İnsanlar dikkatsizce yürürse, yuvaları çökebilir. B) Daha sağlam yuvalar inşa ederler. C) İnsan varlığını tamamen görmezden gelirler. D) İnsanlarla etkileşimi olumlu karşılarlar.
A) Denizkuşlarının sadece bu bölgelerde ürediği yerlerdir. B) Herhangi bir önemi yoktur. C) Koruma çalışmaları sayesinde başarılı bir şekilde yeniden kurulmuşlardır. D) Her yıl terk edildikleri bilinmektedir.
A) Yavru sayısı azaltmak. B) Yavruları, farklı av türleriyle beslemek. C) Yeni bölgelere göç etmek. D) Üremeyi tamamen durdurmak.
A) Yiyeceklerini saklayarak. B) Denizkuşlarını görmezden gelerek. C) Yavrularını beslerken gruplar halinde gelerek. D) Denizkuşlarıyla mücadele ederek.
A) Kanatları tamamen gelişmiştir. B) Beyaz yüz lekeleri yoktur ve koyu renkli bacakları ve ayakları vardır. C) Parlak kırmızı renkli gagaları vardır. D) Yetişkin papağanlardan daha büyüktürler.
A) Denize ulaşmak için yürürler, koşarlar ve kanatlarını çırparlar. B) Hemen uçmaya başlarlar. C) Yuvanın içinde kalırlar. D) Yeni tüneller kazarlar.
A) Hamsi bolluğu. B) Havanın sıcaklığı. C) Kutup martılarının varlığı. D) İnsan ziyaretçi sayısı.
A) Hemen yuvalarını terk ederler. B) Yumurta üretimini artırırlar. C) Yeni bölgelere göç ederler. D) Yavruların büyüme süresi uzayabilir ve yavrular açlıktan ölebilir.
A) Yuvalar, birden fazla tür tarafından paylaşılır. B) Yuvalar her zaman sığ ve basittir. C) Yuvalar, dışkı bırakmak için yan tüneller içeren karmaşık yapılar olabilir. D) Yuvalar tamamen dallardan yapılmıştır.
A) Onlar, o bölgeden ayrılır. B) Birkaç kuşun aynı anda gelmesi, avlanma oranını azaltır. C) Onlar, şahinlere saldırır. D) Onlar, yavrularını saklar.
A) 5 metre (16 fit) B) 15 metre (49 fit) C) 20 metre (66 fit) D) 10 metre (35 fit)
A) Bir nevi homurtu sesi, sanki bir testerenin çalıştırıldığına benzeyen bir ses. B) Cıvıltı sesi. C) Tıklama sesi. D) Ötme sesi.
A) Charadriiformes B) Passeriformes C) Anseriformes D) Ciconiiformes
A) Falconidae B) Spheniscidae C) Alcidae D) Procellariidae
A) Alca B) Cepphus C) Uria D) Fratercula
A) Latince B) Yunanca C) Eski İngilizce D) Anglo-Normanca
A) Uçan kaya kuşu B) Atlantik puffin C) Süruşkuşu D) Manx denizkuşu
A) F. a. grabae B) F. a. naumanni C) F. a. pacifica D) F. a. arctica
A) Renk B) Gaganın şekli C) Kanat deseni D) Boyut
A) F. a. arctica B) F. a. grabae C) F. a. pacifica D) F. a. naumanni
A) Albatros familyası B) Pelikan familyası C) Auk familyası D) Martı familyası
A) Atlantik Okyanusu B) Hint Okyanusu C) Güney Okyanusu D) Pasifik Okyanusu
A) İzlanda B) Newfoundland ve Labrador C) Grönland D) Fransa (Bretanya)
A) Açık gri B) Siyah C) Koyu gri D) Beyaz
A) Büyük mavi balıkçıl B) Sarı başlı ordek C) Kuzey Atlantik puffini D) Kanada gugusu
A) Kış B) Sonbahar C) İlkbahar D) Yaz
A) Kuzeybatı Afrika B) Avustralya C) Güney Amerika D) Avrupa
A) %60 B) %50 C) %80 D) %30
A) Güney Amerika B) Newfoundland C) Norveç D) Faroe Adaları
A) Sonbahar B) Kış C) Yaz D) İlkbahar
A) %50 B) %80 C) %20 D) %5
A) Siyah B) Kahverengi C) Beyaz D) Gri
A) Kuzey kutbu martısı (Stercorarius parasiticus) B) Küçük kara sırtlı martı C) Büyük kara sırtlı martı D) Haring martısı
A) Spilopsyllus cuniculi B) Ornithopsylla laetitiae C) Ceratophyllus borealis D) Ixodes uriae
A) Ağaç gülgülü (Lavatera arborea) B) Kuzu yemişeni (Pueraria lobata) C) Mor sümbül (Lythrum salicaria) D) Japonca sarmaşık (Fallopia japonica)
A) 30-35 milyon birey B) 20-25 milyon birey C) 12-14 milyon birey D) 5-6 milyon birey
A) Skomer Adası B) Lundy Adası C) Farne Adaları D) Fair Isle
A) Foklar B) Hava yoluyla avlanan yırtıcılar C) Balıklar D) Yeryüzünde yaşayan memeliler
A) Genetik modifikasyon B) Parmak izi analiz teknikleri C) Beslenme araştırmaları D) Davranışsal analiz
A) Plankton yoğunluğunu kontrol eden su sıcaklığı B) Balık göç kalıpları C) Okyanus tuzluluk seviyeleri D) Yavruların büyüme hızları
A) Ulusal Audubon Derneği B) Doğa Koruma Derneği C) Dünya Vahşi Yaşam Fonu D) Sierra Kulübü
A) Deniz kuşları B) Okyanus bebekleri C) Deniz civcivleri D) Papağan yavruları
A) Bergen B) Værøy Belediyesi C) Oslo D) Trondheim
A) 1945 B) 1960 C) 1950 D) 1939
A) Skellig Michael B) Værøy C) Lundy D) Heimaey
A) Wookiees B) Droids C) Ewoks D) Porgs |