A) Варежка строката (Varecia variegata) B) Лемур катта C) Cheirogaleus medius D) Microcebus murinus
A) Індонезія B) Мадагаскар C) Бразилія D) Австралія
A) Щоденний B) Matutinal C) Сутінковий D) Нічний
A) Cheirogaleidae B) Lepilemuridae C) Лемури (Lemuridae) D) Indriidae
A) Біпедалізм B) Стрибки C) Скелелазіння D) Чотириногість
A) Густе хутро B) Гострі кігті C) Довгий хвіст. D) Великі очі.
A) Візуальні сигнали та танці B) Вокалізація та маркування запахів C) Використання мови жестів D) Телепатія.
A) Медитація B) Грайливість C) Агресія D) Заціпеніння.
A) Браконьєрство B) Зміна клімату C) Втрата середовища існування D) Хижацтво
A) Приціл B) Запах. C) Смак D) Слух
A) Від 58 до 67 грамів (від 2.0 до 2.4 унцій) B) Від 30 до 40 грамів C) Від 100 до 150 грамів D) Від 75 до 90 грамів
A) Примат ряду просимій B) Примат ряду гаплорини C) Мавпа Нового Світу D) Примат ряду стрепсіррини
A) Тітіліваха B) Ціді C) Койцікі D) Пондікі
A) 'Подібний до миші' B) 'Сіре хутро' C) 'Маленька мавпа' D) 'Нічний мешканець'
A) Одна з десяти особин стає здобиччю хижака щороку. B) Одна з двох особин стає здобиччю хижака щороку. C) Хижацтво не спостерігається. D) Одна з чотирьох особин стає здобиччю хижака щороку.
A) Висока, зазвичай народжується два дитинчати за один період вагітності. B) Низька, зазвичай народжується одне дитинча за один період вагітності. C) Відсутня у дикій природі. D) Помірна, зазвичай народжується три дитинчати за один період вагітності.
A) П'ять років B) Два роки C) Один рік D) Десять років
A) До 10 років B) До 5 років C) До 20 років D) До 15 років
A) Міграція до нових місць існування B) Тривале дефіцит їжі C) Збільшення хижацтва D) Втрата нічного способу життя
A) 30 днів B) Приблизно 60 днів C) 90 днів D) 120 днів
A) Haplorhini B) Просимії C) Strepsirrhini D) Tarsiiformes
A) Cebidae B) Lemuriformes C) Platyrrhini D) Lorisiformes
A) Сіфака Кокереля B) Лемур з кільчатим хвостом C) Мишоподібний лемур коричневого кольору (M. rufus) D) Мишоподібний лемур рудо-сірого кольору (M. griseorufus)
A) Джон Фредерік Міллер B) Чарльз Дарвін C) Луї Лікі D) Етьєн Жоффруа Сент-Ілер
A) 1931 B) 1972 C) 1777 D) 1834
A) Червонувато-сірий мишоподібний лемур B) Бурий мишоподібний лемур (M. rufus) C) Сірий мишоподібний лемур D) Сіфака Кокереля
A) 10 B) Принаймні 17 C) 5 D) 25
A) Інфрачервоний зір B) Бінокулярний зір C) Наявність тапетума (світловідбиваючої тканини) D) Кольоровий зір
A) Він втрачає все своє хутро. B) Він змінює колір, щоб маскуватися в навколишньому середовищі. C) Він стає коротшим і тоншим. D) Він може збільшитися в об'ємі вчетверо, коли накопичує жир.
A) 52 хромосоми B) 44 хромосоми C) 78 хромосом D) 66 хромосом
A) Усі вони мають акроцентричну структуру. B) Усі вони мають руки однакової довжини. C) Усі вони мають лише одну довгу руку. D) Усі вони мають метацентричну структуру.
A) 4,2 пікограм B) 1,8 пікограм C) 5,6 пікограм D) 3,12 пікограм
A) Світло-бежевий B) Чорний C) Темно-коричневий D) Яскраво-червоний
A) Блідо-білий B) Чорний C) Темно-коричневий D) Яскраво-жовтий
A) Живіт B) Хвіст C) Ноги D) Спина
A) Збільшене споживання білків протягом періоду їхньої найбільшої активності. B) Зменшене споживання їжі під час сезону дощів. C) Збільшене споживання вуглеводів під час зимової сплячки. D) Відсутні зміни в раціоні протягом року.
A) Пустеля B) Тропічний сухий ліс низин C) Помірний дощовий ліс D) Тундра
A) Помірний листопадний ліс B) Первинний ліс C) Вторинний ліс D) Тропічний ліс
A) Жодного B) Лише під час вологого сезону C) Менше 10% D) Більший відсоток
A) Національний парк Анкарафанціка B) Річка Онілахі або озеро Ціманампетсоца C) Толанаро D) Природний заповідник Мандена
A) Травоїдна тварина B) Хижак великих ссавців C) Тварина, що живиться мертвими організмами D) Запилювач місцевих видів рослин
A) Ведення самотнього способу життя. B) Будівництво гнізд на землі. C) Міграція на великі відстані. D) Каннібалізм: поїдання дорослих самок.
A) Стратегії уникнення небезпеки B) Фізична конфронтація C) Будівництво укріплених гнізд D) Маскування
A) Приблизно 25% B) 5% C) 10% D) 50%
A) Мадагаскарська цивета B) Мадагаскарська кішка C) Ай-ай D) Смугастий мангуст
A) Забираються на найвищі гілки B) Ховаються всередині дупел у деревах C) Ховаються під камінням D) Риють нори під землею
A) Трава B) Перо C) Сухе листя D) Глина
A) Дотик B) Слух C) Нюх D) Зір
A) Мурахи B) Жуки C) Стрижі D) Терміти
A) Пересуваються, повзаючи на четвереньках. B) Пересуваються, стрибаючи, як жаба. C) Пересуваються, ковзаючи животом. D) Ходять, тримаючись прямо.
A) Для відлякування комах B) Для захоплення гілок C) Для передачі сигналів іншим лемурам D) Орган рівноваги
A) Дуже широкий спектр харчування B) Обмежений лише фруктами C) Спеціалізується на одному виді комах D) Переважно м'ясоїдна
A) З листопада по лютий. B) З травня по серпень. C) З квітня по вересень. D) З червня по жовтень.
A) Самці B) Жоден з них, вони сплять окремо C) Як самці, так і самки, однаково D) Самки
A) Зменшення кількості партнерів B) Забезпечення більшого розміру тіла потомства C) Вибір лише домінантних самців D) Збільшення генетичного різноманіття потомства
A) 1989 B) 2008 C) 1975 D) 1968
A) 75% B) 50% C) 25% D) 97% |